60 cazuri confirmate de COVID în județul Vaslui

Conform Direcției de Sănătate a județului Vaslui, pe 21 aprilie, situația evoluției epidemiei de COVOD-19 se prezintă astfel::
– Numărul de persoane aflate în izolare la domiciliu: 482;
– Numărul persoanelor ieșite din izolare: 1;
– Numărul de persoane aflate în carantină: 429 (162 de persoane în carantină la domiciliu, 267 de persoane în carantină instituționalizată);
– Persoane ieșite din carantină: 2;
– Cazuri confirmate cu noul coronavirus: 60.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Vaslui au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență. Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În ultimele 24 de ore, peste 168 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 657 de persoane. Au fost aplicate un număr de 250 de sancțiuni contravenționale în valoare de 608.905 lei, persoanelor care nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în perioada 18-20 aprilie 2020, a executat 231 de misiuni, a folosit 386 de efective, s-au constatat 40 de contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr . 3/ 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 77.000 lei.

Cetățenii pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00. Acest număr TelVerde este complementar celui dedicat exclusiv informării cetățenilor despre COVID-19, precum și platformelor #FiiPregatit și #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0.800.800.358, înființat la data de 27 februarie 2020 la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.