Impozitele barladenilor pe anul 2020 nu vor fi majorate!

Chiar daca, in alte localitati, impozitele locale pe anul viitor vor fi majorate cu cateva procente, la Barlad vor ramane la acelasi nivel cu cele din 2018 si 2019. In schimb, vor fi introduse o serie de taxe speciale noi, cum ar fi cele pentru cazarea in microhotelul din incinta bazei sportive Stadion Municipal, unele abonamente lunare pentru folosirea terenurilor de tenis cu zgura ori taxa de urgenta pentru eliberarea in aceeasi zi a certificatelor de atestare fiscala.

Pentru al patrulea an consecutiv, municipalitatea barladeana cere parerea contribuabililor in legatura cu eventualele majorari de taxe si impozite locale pentru anul 2020. In acest sens, marti, 12 noiembrie, a fost pus in dezbatere publica proiectul de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale, precum si a taxelor speciale, urmand ca varianta finala, continand eventuale recomandari din partea populatiei, sa fie aprobata prin Consiliu Local in cursul lunii decembrie. Insa, asa cum reiese din documentul ce cuprinde 57 de file, pentru anul 2020 nu sunt propuse majorari ale impozitelor pe terenuri, locuinte si autoturisme.

Se introduc taxe noi

Totusi, ca noutate, din 2020 se vor introduce mai multe taxe speciale. Astfel, se instituie o taxa de urgenta in valoare de 12 lei pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscala prin care se solicita eliberarea in aceeasi zi, dar si o taxa de 12 lei pentru eliberarea de catre Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor a formularului standard multilingv. Tot noua va fi si taxa temporara de utilizare a panourilor publicitare apartinand UAT Barlad pentru promovarea diverselor actiuni, cu exceptia activitatilor/actiunilor politice – 20 lei/panou/zi.

Noi vor fi si cateva taxe platite Directiei pentru Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor, in speta unele tarife pentru executarea lucrarilor funerare in cimitir pentru prestatorii de servicii. Vorbim despre tariful pentru lucrare funerara interior plus exterior (inclusiv monument funerar marmura + piese marmua) cu capac – 600 lei/lucrare; tariful pentru lucrare funerara din mozaic la exterior (inclusiv monument funerar marmura + piese marmura) cu capac – 450 lei/lucrare; tariful pentru lucrare funerara din mozaic la exterior (inclusiv monument funerar marmura + piese marmura) fara capac – 400 lei/lucrare.

Noi vor fi si unele taxele pentru inchirierea terenului de fotbal, a terenului de minifotbal si a spatiilor aferente bazei sportive Stadion Municipal Barlad. Concret, cei care se vor caza in microhotelul din incinta stadionului vor plati o taxa de 50 lei/zi (camera single), o taxa de 70 lei/zi (camera dubla) si o taxa de 90 lei/zi (camera tripla). Iar pentru inchirierea terenului de fotbal (iarba) in vederea desfasurarii activitatilor sportive pe timp de zi a fost stabilita o taxa se 50 lei/ora. Noi vor fi si unele abonamente lunare pentru folosirea terenurilor de tenis cu suprafata de joc acoperita cu zgura. Astfel, pentru folosirea timp de 2 ore/zi, de luni pana vineri (conform programarii), dupa ora 17.00, va fi achitat un abonament de 1.000 lei, iar pentru folosirea timp de 2 ore/zi, de sambata pana duminica (conform programarii), dupa ora 17.00, va fi platit un abonament de 400 lei.

Altele vor fi majorate

Daca cele mai multe taxe speciale raman la acelasi nivel ca cele din 2019, unele vor fi majorate. Este cazul pretului de pornire la licitatie pentru inchirierea terenurilor apartinand domeniului public si privat cu destinatie de pasune care va creste de la 70 lei la 150 lei/ha/an, dar si pentru inchirierea terenurilor apartinand domeniului public si privat pentru amplasarea de panouri publicitare de minimum un metru patrat de amplasament – de la 100 la 200 lei/mp/an. Pentru utilizarea balonului presostatic pe structura metalica in intervalul 1 aprilie – 31 octombrie, pana la ora 17.00, taxa platita pentru utilizarea de catre copii sub 14 ani va creste de la 7.50 la 25 lei/copil/ora, iar cea platita pentru utilizarea de catre adulti va creste de la 25 la 45 lei/adult/ora. Iar dupa ora 17.00, taxa va creste de la 10 la 25 lei/copil/ora (in cazul copiilor sub 14 ani) si de la 35 la 45 lei/adult/ora (in cazul adultilor). Nu in ultimul rand, din 2020 se va stabili un tarif de 5 lei/ora pentru inchirierea echipamentelor sportive (mingi, rachete tenis, veste de partajare, etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.