OAMENI CARE-SI OMAGIAZ SI CINSTESC CETATEA

O emotionant si deopotriv evocatoare manifestare, nscris n istoria si traditiile nvtmntului vasluian, a avut loc, zilele trecute, n aceste zile n municipiul resedint de judet.
Fosti elevi, absolventi din promotia 1960 a liceelor din localitate, si-au dat ntlnire aici, n orasul copilriei si tineretii lor, cetatea moldav unde printii si dasclii de atunci i-au educat n spirtul respectului fat de neam si tar, dndu-le temeinic nvttur si cunoastere, trainic temelie pentru drumul lor n viat. Au plecat atunci din Vaslui spre stiute si nestiute meleaguri si locuri din tar si de peste hotare, purtnd mereu n suflet si credint aceste valori. Toti au ajuns n viat oameni de seam, respectati n localittile unde i-a trimis soarta si deopotriv valorosi, unii chiar de notorietate n profesiile pe care le-au dobndit ulterior: profesori, nvttori, cadre didactice universitare, cercettori, conductori ai unor mari ntreprinderi industriale si institutii, ingineri, medici, jurnalisti, economisti, specialisti cu nalt calificare n diverse domenii.
O parte dintre absolventii promotiei 1960 s-au reunit, pe 31 mai, n vechiul amfitetru al cldirii de odinioar a Liceului Mihail Koglniceanu, actuala Scoal General nr. 3 – Scoal european, pentru a srbtori mpreun 75 de ani de viat si 57 de ani de la absolvire. Au fost prezenti reprezentanti ai conducerii si profesori ai Colegiului National Mihail Koglniceanu, cadre didactice si un grup de elevi de la scoala gazd.
n rostirile lor, fostii elevi, astzi oameni de vrsta a treia, au evocat istoria si traditiile orasului, au vorbit despre evenimentele la care au fost martori, despre personalitti, tritori si trectori pe aceste meleaguri, au depnat frumoase amintiri.
Festivitatea a fost ncununat de un moment emotinant: absolventii promotiei 1960 a liceelor orasului au transmis elevilor de liceu si scolarilor participanti o simbolic Stafet de credint si continuitate, pentru a purta mai departe valorile si traditiile cettii, ale scolii vasluiene.
Manifestarea a continuat, a doua zi, pe 1 Iunie, cu un pelerinaj la monumente istorice si spirituale, la locuri de legend din judetul Vaslui, si, n cursul serii, cu o petrecere colegial n dealul Copoului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.