Deputatul Daniel Olteanu: Nu accept si nu voi lua parte la fraudarea alegerilor din PNL Brlad!

Alegerile care se vor desfsura astzi, 11 aprilie, reprezint o ncercare abuziv de preluare a puterii si de impunere a unui Birou Politic Local ilegitim, de ctre o grupare din Organizatia municipal a PNL Brlad care a nclcat grav toate principiile si normele statutare n vigoare, n ceea ce priveste organizarea acestui scrutin.
Mai exact, aceast grupare a refuzat dreptul de participare la alegeri a sute de membri ai PNL Brlad, care ndeplinesc toate conditiile pentru a-si putea exprima liber optiunea politic. De asemenea, le-a ngrdit, n repetate rnduri, dreptul de participare tuturor celor care au dorit s si achite cotizatiile de membri, dar s-au lovit de usi nchise la sediul organizatiei din Brlad sau le-au fost refuzati banii, invocndu-se motive derizorii (de exemplu, c nu exist chitantiere!).
Mai mult, cele dou documente n baza crora s-a fcut convocarea membrilor pentru sedinta programat initial n data de 8 aprilie, si pentru cea de astzi, 11 aprilie, nu respect prevederile statutare si nici pe cele stabilite prin deciziile Comisiei de Organizare si Desfsurare a Alegerilor (CODA) Vaslui. Aceste documente pot fi considerate, cel mult, o selectie pe criterii prtinitoare a membrilor care ar putea asigura cvorumul sedintei de stabilire a unui Birou Politic Local convenabil actualei conduceri interimare a PNL Brlad.
n aceeasi cheie nestatutar, organizatorii acestui scrutin au omis s informeze toti membrii care se afl n convocatorul ntocmit aleatoriu, cu privire la data, ora si locul n care urmeaz s se desfsoare sedinta de astzi.
n aceste conditii si n fata tuturor abuzurilor mentionate, n calitate de candidat la functia de Presedinte al Biroului Politic Local al PNL Brlad, am sesizat Comisia de Arbitraj a PNL, Comisia National de Organizare si Desfsurare a Alegerilor (CODA) si CODA Vaslui n legtur cu interpretarea abuziv si cu rea-credint a prevederilor cuprinse n Statutul Partidului National Liberal, si nerespectarea dispozitiilor CODA Vaslui. Consider c, pn la pronuntarea unui punct de vedere oficial din partea acestora, orice alt demers al actualei conduceri interimare a PNL Brlad este ilegitim, imoral si complet nefondat.
ncercarea de astzi, de a frauda aceste alegeri, se nscrie n seria actiunilor fr precedent n judetul nostru, la care am asistat n ultimele sptmni. Aceast campanie de denigrare, lansat mpotriva mea, i-a vizat, n egal msur, n amestecul fr noim de minciuni si calomnii, pe toti cei care si doresc un PNL puternic si stabil, care trebuie s fac eforturi si mai mari acum pentru a-si recpta echilibrul si credibilitatea.
Le transmit celor care prefer atacul indirect si jignirile, n locul dialogului si competitiei corecte, c au picat testul de maturitate si responsabilitate n fata colegilor si a alegtorilor nostri. Atunci cnd trisezi sau ncerci s schimbi regulile n timpul competitiei, atunci cnd refuzi sau ncalci, dup bunul plac, dreptul la exprimare al fiecruia dintre participanti, asa cum s-a ntmplat pe toat durata organizrii acestui scrutin, nu nseamn, oare, c ti-e team c nfrngerea bate la us?
Cred c alegerile interne din organizatia PNL Vaslui ar fi trebuit s fie prilej de dezbatere si de analiz a ceea ce le propunem oamenilor, membri de partid sau nu, n urmtorii ani. Aceasta era competitia n care eu am intrat, si nu circul de astzi. Fac apel la colegialitate si corectitudine si vreau s cred c astfel de murdrii vor nceta; altfel, lucrurile sunt pe cale s degenereze iremediabil.
Sper ca apropierea celei mai importante srbtori crestine s v dea tuturor puterea de a ntelege c, dincolo de orgolii personale, trebuie s rmnem oameni, si nu doar s pretindem c suntem.

Daniel OLTEANU,
deputat PNL de Vaslui,
candidat la functia de Presedinte al Biroului Politic Local PNL Brlad

11 aprilie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.