Amenzi si carmangerii nchise din cauza neregulilor

Din cauza neregulilor gsite, inspectorii DSVSA Vaslui au nchis definitiv o carmangerie si au dispus suspendarea temporar a activittii unei mcelrii si a unei carmangerii din judet. Pe deasupra, au aplicat dou amenzi n valoare de 2.600 lei si trei avertismente.

n perioada 1 octombrie – 2 noiembrie, Directia Sanitar-Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a organizat controale oficiale la nivelul carmangeriilor si a mcelriilor, inclusiv a celor din supermarketuri. Verific rile au drept scop evitarea aparitiei unor episoade de toxiinfectii alimentare datorate consumului de produse alimentare de origine animal. Acestea vizeaz respectarea modului n care sunt obtinute si comercializate ctre consumatorul final produse precum carnea transat, carnea tocat, carnea preparat si/sau produse din carne, destinate consumului uman. n acest scop, au fost constituite echipe formate din medici veterinari oficiali din cadrul Biroului de Siguranta Alimentelor de Origine Animal. De la demararea actiunii, s-au controlat 35 de mcelrii si opt carmangerii de pe tot teritoriul judetului Vaslui. Inspectorii DSVSA Vaslui au gsit nereguli precum igienizarea necorespunztoare a spatiilor de productie si comercializare, etichetarea necorespunz toare, lipsa procedurilor pe trasabilitate, lipsa monitorizrii spatiilor de transare si depozitare, existenta de echipamente sanitare de protectie incomplete, lipsa programelor/procedurilor preoperat ionale referitoare la eliminarea subproduselor necomestibile si lipsa procedurilor referitoare la DDD. „n urma controalelor, au fost aplicate trei avertismente si dou amenzi n valoare de 2.600 de lei. n plus, a fost emis o ordonant pentru ncetarea activittii unei carmangerii si alte dou ordonante pentru suspendarea activitt ii pn la remedierea deficien- telor n cazul altei carmangerii si a unei mcelrii”, ne-a declarat dr. Costel Nit, directorul executiv al DSVSA Vaslui. Prin controale s-a urmrit respectarea legislatiei sanitarveterinare n vigoare si, n special, anumite aspecte. Spre exemplu, dac agentii economici detin documentul de nregistrare sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, dac se respect conditiile generale de igien, mai ales n spatiilor unde sunt prelucrate si depozitate carnea materie prim, carnea tocat si carnea preparat. S-a urmrit si prezenta echipamentelor de protectie sanitar a personalului ce manipuleaz si/sau prelucreaz carnea dar si a documentelor din care s rezulte starea de sntate a acestora, precum si existenta sursei de ap potabil pentru evitarea contaminrii produselor si mentinerea strii de igien si curtenie. Inspectorii DSVSA Vaslui au vizat si respectarea legislatiei sanitar-veterinare n ceea ce priveste materia prim, manipularea si depozitarea, trasabilitatea produselor finite, controlul microbiologic si fizico-chimic si comercializarea produselor finite. „Vom continua s efectum controale si n perioada urmtoare, pentru a ne asigura c sntatea consumatorilor este protejat. Sftuim populatia s ne sesizeze orice neregul referitoare la sigurant a alimentelor prin intermediul serviciului de permanent al Directiei. n acest scop, a fost pus la dispozitie numrul de telefon 0235/421.121, numrul de fax 0235/421.278 si adresa de e-mail office-vaslui@ansvsa.ro.

8 COMENTARII

  1. DSVSA se face ca munceste, patronii se fac ca vand in regula cu acte si curat si noi ca prostii mancam imputiturile lor. De castigat cine castiga?Cei mai sus mentionati!!!! Asta e in Romania in general si, mai ales, in special in Barlad!

    PS: Am uitat sa spun de reporter ca si el se joaca cu stirea sau nu stie, saraca!!!

  2. nu e prima data cand va scriu si va intreb ;CARNEA DE VACA DA CARNEA DE VACA DE UNDE PL MEA VINE DUPA PAREREA MEA DSVSA ARE LEGATURI CU TOATE CARMANGERIILE DIN PIATA CA ACOLO CARNEA VINE ABSOLUT NECONTROLATA TOTUL ESTE SHMEN .AR FI BINE SA VINA CONTROL EXTERN NUMAI ASA SE VA STARPI COMBINATIILE DE ACOLO. APROPO CAI MAI SUNT PRIN ZONA BARLADULUI SAU II ADUCETI DIN ALTA PARTE HAHAHA

  3. Dar azi fiind 23 octombrie ,si mai sunt cateva zile pana pe 1 noiembrie , nu inseamna ,, ca e corect ..A organizat? Va legati de niste nimicuri ,important e faptul ca se face treaba .in slujba consumatorului . OF ..tare carcotasi mai sunt unii ”inteligenti doxa’….

  4. „n perioada 1 octombrie 2 noiembrie”…
    Draga Adriana, in ce perioada au fost organizate aceste controale ? In ce an, 2011 ? Ca in 2012 nu are cum, este IMPOSIBIL! Ce zici, am dreptate ? Sa stii ca n-am citit toata stirea, nu i-am mai vazut rostul. CIAO!
    P.S. Pana si sub titlu, scrie in ce data suntem azi … 🙂

  5. S-a omis ce e mai important – numele sau adresa unitatilor inchise sau unde s-au constatat nereguli . Pe mine ca cititor asta ma interesa sa fie informatia completa , altfel cum ne putem da seama daca nu cumparam in continuare de la aceeasi persoana care isi poate deschide linistit alta carmangerie sub un alt nume ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.