Verdict: 16 ani de nchisoare pentru bunica ucigas!

Constanta Lupu, femeia n vrst de 36 de ani, din Bcani, care, n aprilie anul acesta, si-a omort cu snge rece nepotica n vrst de dou luni, a fost pedepsit pe msura faptei comise. Dup numai un termen de judecat, magistratii Tribunalului Vaslui au condamnat-o pe bunica ucigas la 16 ani de nchisoare. Constanta Lupu a fost judecat pentru infractiunea de omor calificat. Dnd dovad de un sadism iesit din comun, ea a lovit bebelusul pe care l avea n grij att de puternic, nct acesta a intrat n com si, ulterior, a murit. Totul pentru c micuta nu se mai oprea din plns!

Pe data de 8 august, magistratii Tribunalului Vaslui au dictat sentinta n cazul bunicii asasine. Este vorba despre Constanta Lupu, de 36 de ani, din Galati, dar care, de ctiva ani, locuia n localitatea Bltteni, comuna Bcani. La nceputul lunii aprilie, femeia a dat dovad de un sadism fr margini si, fr nicio remuscare, si-a omort n btaie nepotica n vrst de doar dou luni. Anchetatorii au stabilit c tragedia s-a petrecut n seara zilei de 8 aprilie, n timp ce sotul ei, Marin, de 44 de ani, era plecat ntr-o alt comun si ea se afla singur cu sugarul. Desi Constanta Lupu s-a angajat s aib grij de bebelusul fiicei sale, asa-zisa bunic l-a lovit fr mil cu o bucat de lemn, att n zona capului, ct si n zona dorsal. Femeia se enervase c fetita plnge fr ncetare si s-a gndit c, zvntnd-o n btaie, o va face s tac. Dup patru luni de cercetri, asasina a fost trimis n judecat pe data de 18 iulie. Primul termen al procesului, stabilit pentru 8 august, a fost si ultimul. Pentru c procurorii au documentat foarte bine cazul si au pus la dispozitie toate dovezile, judectorii nu au mai avut de ce s prelungeasc procesul si au dictat sentinta. Pentru infractiunea de omor calificat, pentru care a fost judecat, Constanta Lupu a fost condamnat la 16 ani de nchisoare. Ca pedeaps complementar, magistratii vasluieni au dispus si interzicerea unor drepturi, precum cel de a fi ales n autorittile publice sau n functii elective publice, de a ocupa o functie implicnd exercitiul autoritt ii de stat, drepturile printesti si dreptul de a fi tutore sau curator, pe o perioad de un an dup executarea pedepsei principale. De asemenea, judectorii Tribunalului Vaslui au hotrt c plata sumei de 1.500 lei, reprezentnd cheltuieli judiciare, i revine tot Constantei Lupu. Sentinta nu este definitiv si poate fi atacat la Curtea de Apel Iasi. Pn atunci, bunica ucigas rmne n arest preventiv.

O crima monstruoasa

Constanta Lupu, mpreun cu sotul ei, Marin, si doi copii, s-a mutat n Bltteni n urm cu patru ani. Una din fiice, o adolescent de 16 ani, a rmas la Galati pentru a putea absolvi liceul. Numai c, la finele anului 2011, fata a venit acas la printi nsrcinat n luna a saptea. Cum era prea trziu s ntrerup sarcina, adultii au hotrt ca, dup ce fata avea s nasc, prin februarie 2012, s creasc ei nepotelul, iar fiica s termine liceul. Dac, timp de dou luni, nu au fost probleme, la nceputul lunii aprilie, Constanta Lupu nu a mai suportat plnsetele nepoticii si a nceput s-o agreseze aproape zilnic. La nceput a lovit-o cu palmele peste corp si cu o tulpin uscat de porumb peste fat si a zgriat-o cu unghiile pe picioare, iar, n final, pe 8 aprilie, loviturile ce aveau s fie fatale i le-a aplicat cu o bucat de lemn gsit prin curte. n timp ce copilasul suferea din cauza leziunilor extrem de grave si si ddea duhul, femeia si-a vzut de treab ca si cum nimic nu s-ar fi ntmplat. Cnd sotul ei a revenit acas si si-a dat seama c este prea liniste, ia cerut acesteia s verifice dac nepoata lor este bine. Cum Constanta ia spus c bebelusul este rece, brbatul s-a dus glont la ptutul micutei, doar pentru a realiza c aceasta murise. A doua zi, respectiv pe 9 aprilie, Marin Lupu s-a prezentat la Postul de Politie Bcani, unde a sesizat faptul c nepoata sa a decedat la locuint. Imediat, politistii brldeni s-au deplasat n comuna Bcani. La o examinare a cadavrului bebelusului, acestia au gsit mai multe zgrieturi, motiv pentru care au dispus efectuarea necropsiei. Medicii legisti au concluzionat c moartea copilului a fost violent si s-a datorat „comei cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral acut nchis cu fractur de calot cranian”. Desi, initial, femeia a vrut s dea vina pe unul din copii ei, n spet un fiu cu probleme psihice, pn la urm, dup mai multe ore de audieri, si-a recunoscut fapta. Pe 11 aprilie a fost arestat preventiv pentru 29 de zile si, de atunci, msura a fost prelungit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.