Aceeasi (nou) echip!

De ieri, Brladul are o nou conducerea administrativ. De fapt, nou e mult spus, ntruct frile urbei vor fi conduse de aceiasi Constantin Constantinescu, n calitate de primar, si Traian Petcu – viceprimar. La validarea componentei noului Consiliu Local (CL) – si el acelasi, n cea mai mare parte – s-a nregistrat si o premier absolut n administratia brldean: reprezentantul PP-DD, Daniel Andrei, nu a primit votul majorittii PSD a consilierilor. Ce se va ntmpla n continuare? Multi se asteapt la un nou scandal politic.

Sedinta de nvestire s-a desfsurat n sala de sedinte a Primriei Brlad, cu ncepere de la ora 16.00. Au rspuns apelului reprezentan- tilor autorittii publice locale toti cei care, n urma scrutinului din 10 iunie, au cstigat un mandat de consilier local. Cel mai important eveniment a fost, evident, validarea primarului. La sedint au participat Radu Renga, prefectul judetului Vaslui, Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, dar si Veronel Aionitoaie, presedintele Judectoriei Brlad, si Wili Brojban, prim-procurorul Parchetului de pe lng Judectoria Brlad, presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie (BEC) Brlad. Ordinea de zi a sedintei a fost: alegerea comisiei de validare a alesilor locali n urma scrutinului din 10 iunie, validarea mandatelor consilierilor alesi, constituirea noului CL, depunerea jurmntului de ctre consilieri si de ctre primarul ales. Conform listei emise ctre Primria Brlad de BEC, PSD va detine 13 mandate de consilier local, PNL si PP-DD cte trei, iar PDL, dou. Cum n fruntea listei social-democratilor se afla Constantinescu, cel care a cstigat si mandatul de primar al localittii, de la PSD au intrat n Consiliu ocupantii locurilor 2 – 14 de pe lista propus la alegeri. Prin urmare, cei 13 consilieri ai PSD sunt Traian Petcu, Marius Chitiga, Maria Pecheanu, Marin Bunea, Constantin Glea, Dorin Apostu, Georgic Motrea, Valeriu Costchescu, Sorinel Rducanu, Gabriela Plcint, Vasile Rosca, Maria Lcrmioara Rotaru si Ghiorghe Pricop. Liberalii vor fi reprezentati n CL de avocatul Dumitru Boros, Ciprian Feraru si Cezar Toporas-Maftei. PDL va avea doi consilieri locali, Octavian Marcu si Daniel Buzamt.

Surprize… asteptate

PP-DD Brlad s-a prezentat la sedint cu trei consilieri, respectiv Daniel Andrei, Relu Bdru si Marcel Vasilache, dar si cu presedintele formatiunii, Mirabel Onel. Aceasta din urm a ocupat pe lista pentru candidatii la CLM locul al VI-lea si spera s ia locul unuia dintre cei trei consilieri. Numai c, secretarul Primriei Brlad, Ctlin Haret, a anuntat c, din moment ce PP-DD nu a anuntat n scris c si retrage vreun ocupant al primelor cinci pozitii si, mai mult, nici persoanele n cauz nu au anuntat c renunt la locurile avute pe liste, deocamdat, Onel nu poate ocupa un post de consilier local. Prin urmare, au rmas doar cei trei pentru validare. Procedura prevede ca fiecare consilier s fie validat de majoritatea colegilor. Pentru c s-a procedat la vot n ordine alfabetic, Andrei a fost primul care a primit votul colegilor. Numai c… surpriz! Acesta a primit sase voturi favorabile si… att! El nu a avut voie s voteze, un consilier de la PD-L nu a fost prezent iar toti ceilalti 13 consilieri PSD s-au abtinut. Urmarea: Andrei nu a fost validat. n ciuda asteptrilor, acesta s-a comportat civilizat si a asteptat finalul sedintei. La iesirea din sala de sedinte, el declarat c si va spune punctul de vedere despre cele ntmplate ieri ntr-o conferint de pres pe care o va organizat astzi.

n rest… atentie la electorat!

Pn la final, sedinta a decurs normal. Fiecare consilier n parte a primit votul colegilor, a depus jurmntul n fata prefectului si a fost solicitat s se pronunte n privinta viitorului viceprimar. Doar dou propuneri au fost fcute, respectiv Traian Petcu, din partea PSD si, din nou surpriz, Dumitru Boros, care a fost propus de… PD-L! Boros a reactionat imediat si a declarat n plen c nu este de acord cu propunerea pentru c… nu si doreste functia de viceprimar, dnd de nteles c nu ar dori s lucreze cu Constantinescu. Votul pentru func- tia de viceprimar s-a desfsurat anevoios, ntruct buletinele au fost tiprite gresit de dou ori la rnd. Abia a treia oar Petcu a fost ales cu 18 voturi „pentru” si unul „mpotriv”. Ulterior, s-a stabilit si component a comisiilor de specialitate ale CL. Si aceasta a fost o simpl formalitate, ntruct pesedistii veniser cu listele gata fcute. La final, primarul ales, Constantin Constantinescu a depus jurmntul si si-a exprimat spertanta unei colaborri foarte bune cu noul CL. n schimb, prefectul Radu Renga a tinut s se adreseze plenului, dndu-i un sfat care a fost aplaudat la scen deschis: „Dac veti fi corecti n primul rnd cu dumneavoastr nsiv, la Brlad va fi si un Consiliu corect. n rest, vreau s v felicit, s v urez succes si s v dau un sfat: s nu uitati electoratul, datorit cruia sunteti astzi aici!”.

3 COMENTARII

  1. ce a spus prefectul a trecut pe langa consilieri ca o pala de vant, de acum se gandesc ce smenuri sa faca , iar atunci cand vor fi prinsi si pusi in fata adevarului sa afirme ca erau sub influenta licorilor bahice si nu isi mai amintesc

  2. Ce a refuzat Boul ros? I-a promis Tartanu ca il va face viceprimar si el a refuzat? Degeaba l-ai laudat cu realizarile lui marete la conducerea primariei, ca ai luat teapa!Asa tepe tot o sa luati de la comunistii astia din PSD, ca asta le e stilul.Nici pe plan national nu o sa va ierte,au multi flamanzi in tabara lor si nu o sa fie de acord sa imparta cu voi.Mai potoliti-l pe descreieratul ala de Antonescu, ca va face de tot rasul!

  3. FELICITARI DLE BOROS CA ATI REFUZAT ASA DOVEDITI INCA O DATA VERTICALITATE SI POATE OR SA INTELEAGA OAMENII CA AU RATAT LA ALEGERI UN OM SERIOS SI CU PRINCIPII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.