Nu se pupa cifrele…

Contractele noi de munc active nregistrate ca urmare a aplicrii Codului Muncii au… disprut! La sfrsitul lunii mai, Inspectia Muncii Vaslui anunta c, n urma controalelor efectuate, au fost nregistrate 2.800 de contracte noi. Conform datelor statistice, n aceeasi lun, numrul salariatilor a crescut cu doar 279 de persoane. Concluzia este c, la nivelul judetului Vaslui, din scriptele oficiale lipsesc 2.521 de contracte.

Potrivit datelor prezentate de ctre Inspectoratul Teritorial de Munc (ITM) Vaslui, n luna mai, s-au nregistrat oficial 2.800 contracte noi de munc. nhtr-un efort de mbunttire a imaginii actiunilor guvernamentale n domeniu, ncepnd cu data de 1 mai, ITM a organizat sptmnal conferinte de pres, prin care a prezentat rezultatele spectaculoase din teren. Pe lng combaterea muncii la negru, scoaterea la lumin a contractelor individuale de munc s-a bucurat de un succes urias. Fr ca economia local s fi intrat ntr-un trend de dezvoltare accentuat, sptmnal, sute de contracte de munc au fost oficializate. ns, datele raportului ntocmit de Directia Judetean de Statistic (DJS) Vaslui sunt departe de raportrile fcute de ctre conducerea ITM. Potrivit datelor statistice, la sfrsitul lunii aprilie, n judetul Vaslui s-a nregistrat un numr de 51.240 de salariati. Fat de aprilie 2010 (53.256 de salariati) s-a nregistrat un regres cu 3,8%. Conform acelorasi date, la sfrsitul lunii mai, n judetul Vaslui s-a nregistrat un numr de 51.519 salariati. Fat de mai 2010 (53.116 de salariati) s-a nregistrat un regres cu 3,0%. Cu alte cuvinte, n luna mai, comparativ cu aprilie, la nivelul judetului Vaslui s-au nregistrat mai mult cu 279 de salariati. Dac ne raportm la cele 2.800 de contracte noi de munc prezentate de ITM, rezult cu nu mai putin de 2.521 de contracte de munc nu sunt prinse n scriptele oficiale. Potrivit reprezentantilor DJS Vaslui, buletinele statistice lunare cuprind toate persoanele care sau angajat sau care au fost disponibilizate n respectiva lun. La rndul lor, reprezentantii ITM Vaslui, sustin c nu detin date despre modul n care statistica colecteaz numrul contractelor de munc active.

Lideri la somaj

n luna n care noile contracte de munc se nregistrau pe band rulant, Vasluiul continua s conduc n topul judetelor cu cei mai multi someri. Mai exact, n mai 2011, judetul Vaslui ocupa locul I n tar la rata somajului, fiind urmat de judetul Teleorman (cu 8,8%) si de judetul Dolj (8,3%), n conditiile n care, rata somajului la nivel national este de 5,0%. n mai 2011, conform ANOFM, s-au nregistrat 15.474 someri din care 35,7% femei. Rata somajului a fost de 9,5% n mai 2011 fat de 14,0% n mai 2010. n rndul femeilor somajul a fost de 7,0% fat de 10,6% n mai 2010.

3 COMENTARII

  1. Verificati Societatea Husana care angajeaza tineri sub 18 ani pe care ii pun sa lucreze 8 ore in loc de 6 cat este prevazut in Codul muncii si pe care ii pun sa presteze munci nepotrivite cu varsta si cu pregatirea (necalificati) lor, dandu-le salarii de aproximativ 400 lei.

  2. Numai capacitatea de HArabagiu care de fapt conduce acolo a fost in stare sa dea asa cifre. Bravo lor bine ca pot si nu i controleaza nimeni.presa ar trtrebui sa fie mai atenta sau mmai putin indulgenta cu asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.