Afar cu trdtorii!

Cu o majoritatea covrsitoare, la propunerea Biroului Permanent Teritorial (BPT) al Filialei Teritoriale PNL Vaslui, Delegatia Permanent (DP) a partidului i-a exclus, vineri, din partid pe Florinel Bleoju, primarul comunei Bogdnita, Petre Guzganu, primarul comunei Suletea, si pe Gigi Emilian Ciobanu, viceprimarul comunei Duda Epureni. n ultima perioad, cei trei au fcut pe fat jocul liderului PDL Vaslui, fostul liberal Dan Marian. Conform legii, cei doi edili si vor continua activitatea n administratie ca independenti. Singurul care si pierde functia este vicele de la Duda Epureni, a crui excludere din partid aduce cu sine si pierderea sprijinului politic.

Hotrrea liberalilor a fost luat vineri seara, n urma ntrunirii BPT a PNL Vaslui. La sedint au participat peste 120 de persoane, ns numai 103 cu drept de vot, care formeaz DP a PNL Vaslui. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte de interes pentru liberalii vasluieni, ns capul de afis a fost analizarea situatiei politico-administrative din teritoriu. Mai exact, ce anume si ct a fcut fiecare primar PNL n parte. Problemele nu au ntrziat s apar si, din acest motiv, doi primari si un viceprimar au fost supusi discutiilor pentru excluderea din partid. Prin urmare, dup discutii intense, s-a ajuns la urmtorul rezultat: primarul comunei Bogdnita, Florinel Bleoju, a fost exclus din PNL cu 101 voturi pentru si dou mpotriv, primarul comunei Suletea, Petre Guzganu, a fost exclus cu 99 de voturi pentru si 4 mpotriv, iar viceprimarul comunei Duda Epureni, Gigi Emilian Ciobanu, a fost exclus cu acelasi numr de voturi.
Propunerile de excludere din partid a celor trei au venit chiar de la organizatiile locale din cele trei comune. S-au formulat cereri iar la capitolul motive pot aminti doar colaborarea cu PDL, n dauna PNL Vaslui. Sunt mai multe, ns acesta a fost principalul motiv. Oricum, noi, conform statutului, am tinut cont de aceste propuneri fcute n cadrul BPT ca urmare a cererilor depuse iar DP a luat decizia. Trebuie remarcat majoritatea covrsitoare, ne-a declarat Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui.
Trebuie spus c n vizorul liberalilor, care se confrunt cu probleme tot mai grave la nivelul comunelor n care au primari, au mai intrat si edilii sefi din Bogdnesti, Todiresti, Pochidia si Ibnesti. Mai sunt si alti primari PNL a cror activitate este atent monitorizat de la nivel judetean. Pe de alt parte, este cel putin ciudat faptul c n privinta primarului comunei Ibnesti, Benone Pletea, la analiza BPT al PNL Vaslui nu s-a discutat nimic. Asta cu toate c e stiut faptul c Pletea are deja parafat un protocol de colaborare cu democrat-liberalii. A spus chiar el acest lucru. Niciunul din cei trei ex-liberali, cu toate c a fost invitat s participe la BPT, nu a fost prezent.
Nu am discutat problema primarului Pletea, ntruct, din nefericire, la Ibnesti nu avem n acest moment o organizatie nchegat puternic si care s fie activ. ns si aceast comun este o problem pentru noi. Oricum, eu, n calitatea pe care o am, nu mi-l asum pe domnul Pletea ca primar al PNL Vaslui, a ncheiat Ciurariu.

2 COMENTARII

 1. Pe cand aceasta atitudine si la PRM cu „primarii tradatori” ?
  Noi oricum ne-a mai lasat de PRM , mai ales decand a fost exclus din functie Bichinet . Cu Sirbu ….???!!!

 2. Sa fie clar ! la Primariea vaslui indiferent cine candideaza ,actualul primar dm, Vasile Paval va
  esi ( va fi ales , promovat , ) primar asa ca mai punetiva pofta-n cui cu vise , presupuneri ,
  nu mai bateti gurile degeaba se vade cea facut ,are idei si vorbesc rezultatele ,deci
  ZII VASILE ZII ZUM ZUM ZUM ZUM ION DE VASLUI -PA PA . ardevar focu de dusmani , sa dea
  dumnezeu sa krape dusmani acestei tari ,vedeti ce-ne fac HORTISTI NATIEA SPURCATA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.