Anul 2010 se ncheie cu o veste bun pentru cresctorii de porcine din judet: din aceast lun, comercializarea porcilor vii din gospod riile populatiei n trgurile si oboarele autorizate sanitar-veterinar este permis. Directiva a fost transmis n judet de ctre Autoritatea National Sanitar-Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor. Pentru ca procedura s decurg fr probleme, comerciantii sunt obligati s ndeplineasc mai multe conditii stricte referitoare la transportul animalelor la trg, iar animalele s fie nsotite de anumite documente absolut necesare. Porcii din gospodrii pot fi scosi la vnzare n trgurile si oboarele autorizate. Animalele trebuie s fie nmatriculate (crotaliate, n.r.) si supuse unui examen de ctre medicul veterinar, care va elibera documentele sanitar-veterinare de transport, ne-a spus medicul veterinar Decebal Sraru, director executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui. Totodat, sacrificarea porcinelor provenite din exploatatiile comerciale se va face n abatoarele autorizate sanitar-veterinar din judet. Ct despre animalele ce provin din gospodriile populatiei, conducerea DSVSA Vaslui anunt c au fost achizitionate dou asomatoare cu glont captiv pentru sacrificarea porcinelor de Crciun.