Va bateti sau nu?!

mihalachi_iftimoaie_vaslui(Ne)preluarea Spitalului Judetean de Urgent (SJU) Vaslui n administrarea Consiliului Judetean (CJ), la „comanda” Prefecturii, mai precis a subprefectului Ciprian Iftimoaei, singurul reprezentant al Guvernului rmas pe baricadele actualei puteri, se las cu duritti. Vinerea trecut, Iftimoaei a declarat c, n prezenta unor martori, a fost amenintat de Mihalachi c va fi dat „cu curul de pmnt”, dac se va mai lua „de viata domniei sale”. Chiar dac tema prelurii de ctre CJ a SJU este o tem mai mult dect actual, este destul de greu de crezut c „viata” lui Mihalachi este centrat pe preluarea, sau, dimpotriv, nepreluarea n administrare a celei mai mari unitti sanitare cu paturi din judet. Asadar, este greu de crezut c declaratiile belicoase ale presedintelui CJ Vaslui se vor materializa, cu att mai mult cu ct subprefectul este absolvent de „niste karate”. Pe de alt parte, diferenta de „dimenisiuni” dintre cei doi las deznodmntul potentialului meci ntr-o mbucurtoare suspensie… Totusi, unii se roag: D, Doamne, s se bat!

Comunicatul de pres remis presei, vineri, de ctre suprefectul ciprian Iftimoaei, este mai mult dect gritor. nceputul acestuia, care denot o oarecare pricepere ntr-ale jurnalisticii, ne introduce direct n subiect: „n urma lurilor de pozitie pe care le-am avut n aceast sptmn pe tema prelurii managementului Spitalului Judetean de Urgent Vaslui, astzi, 6 august 2010, n jurul orei 11:00, pe holul ce uneste Prefectura cu Consiliul Judetean, domnul presedinte al CJ Vasile Mihalache m-a jignit spunndu-mi c, dac m mai iau de viata domniei sale, va da cu curul de pmnt cu mine. Aceast jignire incalificabil pentru un asemenea oficial al Consiliului Judetean Vaslui s-a produs n prezenta primarului Horatiu Crusu, de la comuna Bcesti, si a primarului Constantin Fnariu, de la comuna Rafaila”.
ntr-adevr, violenta pare la ea acas pe holurile Palatului Administrativ. Cunoscnd sau mcar intuind acest lucru, subprefectul Iftimoaei intr n „dedesubturile” acestui tip de comportament „nedemn”. „Probabil, domnul Mihalachi a reactionat n acest mod datorit conferintei de pres organizate de mine ieri, 5 august 2010 (…), unde am prezentat situatia financiar-contabil la zi a Spitalului Judetean de Urgent si am demonstrat negru pe alb c aceast unitate medical nu are datoriile fantasmagorice vehiculate de conducerea CJ Vaslui. (…) Presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalache, este iritat de faptul c eu, ca reprezentant al Guvernului Romnniei n teritoriu, am spus adevrul despre situatia Spitalului Judetean Vaslui si am artat care este motivul real pentru care Consiliul Judetean refuz s preia managementul acestei unitti medicale. Prin acest refuz, domnia sa ncalc prevederile legislatiei n vigoare si efectiv si bate joc de soarta angajatilor de la SJU Vaslui, precum si de pacientii acestei unitti medicale. Comportamentul dlui Mihalache este iresponsabil si jignitor. Oricum, este o rusine ceea ce se ntmpl!”, mai spune Ciprian Iftimoaei, si conchide: „Domnul presedinte al CJ Vaslui trebuie s stie c nu pe mine m-a jignit, ci institutia pe care o conduce, oamenii care l-au ales n functia pe care o ocup si, nu n ultimul rnd, si bate joc de Spitalul Judetean Vaslui”.

nc o direct

Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, nu numai c nu neag faptul c l-ar fi „accidentat” verbal pe Iftimoaei, ci, dimpotriv, accentueaz: „Dac domnul Ciprian Iftimoaei nu-si vede de-ale lui, eu m tin de cuvnt. Consiliul Judetean este o alt institutie dect Prefectura si stie foarte bine ce are de fcut. El (subprefectul, n.r.) s-si vad de-ale lui, nu s ne convoace pe noi n sedint extraordinar. nc o dat spun, el s-si vad de treburile lui, nu s ncerce s repare prostiile fcute de cumnatul lui (este vorba despre fostul manager al SJU, Adrian Nicu Oprisanu, n.r.). Asa e CJ-ul, mai ncptnat, asa sunt consilierii acestia judeteni, nu vor s l asculte!”, a declarat presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. Nici cnd a aflat c Iftimoaei are o centur destul de colorat n arte martiale Mihalachi nu a dat napoi. „Nu ma intereseaz. Eu am am fcut lupte greco-romane”, a parat el. Chiar? Ei, nu chiar, recunoaste presedintele CJ. „N-am fcut”. Da’ la cele 120 de kilograme pe care le am…”

4 COMENTARII

  1. Desi nu sunt fan PSD,consider ca pozitia d-lui V. Mihalache este cea corecta:M. Sanatatii trebuie sa-si plateasca toate datoriile inainte de a transfera o unitate din administrare. Este chiar o actiune de bun simt.Dar,legea ce spune? Trebuie doar sa ne supunem acesteia. Atat de catre Consiliul Judetean, cat si de Prefectura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.