UDMR – OK PDL – KO

ntr-o atmosfer ostil, pe care prezenta secretarului de stat Mihai Capr nu a reusit deloc s o atenueze, prefectul Csaba Levente Szekely a depus, ieri, jurmntul. Un „arbitru”, asa s-a autocaracterizat noul prefect, nerspunznd la ntrebarea „ntre cine si cine?” si, da, un… ungur. „Recunosc: s ungur!”, s-a „autodenuntat” udemeristul, exprimndu-si astfel nemultumirea cu privire la modul n care presa a reflectat venirea lui la Vaslui. Fr s stie mare lucru despre Vaslui, dar cu promisiunea c usa lui va fi deschis pentru toat lumea, asa si ncepe Levente mandatul n fruntea Prefecturii. Prezent la instalare, Vasile Mihalachi a descoperit imediat reteta colaborrii perfecte cu noul sef al Prefecturii: presedintele Consiliului Judetean cumpr florile iar Csaba Levente Szekely i va face intrarea la Elena Udrea!

Multi directori stresati, un ministru secretar de stat n MAI, doi fosti prefecti, unul mai retrogradat ca cellalt, si un udemerist fericit. n sfrsit, ieri, Csaba Levente Szekely a depus jurmntul, devenind prefect „pe bune”. Aparent imun la artificialitatea venirii lui ntr-un judet Vaslui n care comunitatea UDMR nu tinde spre zero, ci chiar este zero, Levente a fost, la propriu si la figurat, singurul „corp strin” din Sala mare a Palatului Administrativ. De altfel, lipsa de „chimie” dintre directorii pedelisti si noul prefect nu este deloc greu de explicat, Levente fiind o palm pe obrazul PDL Vaslui. Venirea udemeristului a mnjit blazonul pedelistilor, l-a scos de pe functie pe Ciprian Iftimoaei si l-a scos de tot din institutie pe Ioan Zaharia. De altfel, prezenta lui Zaharia a fost singurul element care a dat greutate „scenetei” politico-administrative din Sala mare. Ordinea, anuntat deja, este urm- toarea: Csaba, prefect, Iftimoaei si Traian Hulut, subprefecti, iar directorii… ei bine, n ceea ce i priveste pe directorii deconcentratelor, gura lui Csaba adevr grieste: „PDL-ul este n msur s numeasc directorii de deconcentrate”. O prim gaf important a noului prefect a fost rspunsul pe care l-a dat la ntrebarea privitoare la eventualele frustrri ale vasluienilor si pedelistilor, generate de venirea lui n judet. „Asta e problema lor!”, a rspuns udemeristul fr s clipeasc. „Problema lor” s-ar putea s fie de fapt problema lui, pentru c o relatie bun cu pedelistii si cu subprefectii i garanteaz lui Levente un mandate fr turbulente. Cu certitudine, noului prefect nu i-ar strica un consilier pe probleme de comunicare. Unul bun.

„Recunosc: s ungur!”…

… a declarat Csaba, nemultumit de accentul pe care presa vasluian l-a pus pe etnia de care apartine. „Am citit presa din Vaslui, de cnd s-a pus problema venirii mele aici, si am vzut scris: „ungurul a fcut”, „ungurul a dres”. Juctorul de la Vaslui, Akakpo, nu apare asa: congolezul (togolezul, n.r.) a fost mpuscat. Recunosc: s ungur!”. Si ungurul Csaba Levente Szekely si va ncepe mandatul cu o necesar vizit n judetul Vaslui, cu att mai mult cu ct a refuzat s dea „examen” la materia „problemele Vasluiului”. Si totusi noul prefect a demonstrate c stie n amnunt care sunt problemele Vasluiului: se regsesc, toate, n… programul de guvernare. „Cititi acolo si o s le vedeti”. Pe de alt parte, „somajul, sntatea… drumurile… s nu fie blocate…” n sfrsit, un prefect competent, cu veleitti de „arbitru”, dup cum singur a precizat. Nici un cuvnt despre meci si despre echipe. Poate sptmna viitoare, cnd, a promis Csaba Levente Szekely, va cunoaste n amnunt priorittile judetului Vaslui.

Singura mn ntins, a lui Mihalachi!

Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean, a fost singurul participant relaxat la nvestirea lui Levente. Fcnd trimitere la un incident cel putin trist pentru administratia local, Mihalachi a spus c sper ca usa care separ cele dou institutii s rmn deschis. Date fiind investitiile mari demarate, care depsesc capacitatea financiar a judetului, o bun colaborare cu prefectul este extrem de important. „Putem s ajungem mult mai usor acolo (la Ministerul Mediului, n.r.), dac vom fi amndoi acolo”, a spus Mihalachi. Pentru c, din cei 1.000 de kilometri de drumuri judetene, 200 vor intra n acest an n reabilitare, seful CJul a precizat din start termenii viitoarei colaborri: el cumpr florile, prefectul i deschide usa la Elena Udrea. Care, ntre timp, a ajuns ministru la Dezvoltare. Ironic, dar trebuia s vin un prefect udemerist, ca pesedistii (si pedelistii) vasluieni s poat intra la Udrea

2 COMENTARII

  1. Mie nu mi se pare deplasat ca un „ungur” a ajuns prefect in Vaslui. Mi se pare total deplasata preocuparea fata de nationalitatea cuiva in aceasta tara, care nu este populata in exclusivitate de romani ! Din cate stiu eu, ungurii sunt oameni hotariti, pedanti, de cuvant si harnici, prin urmare iata un castig pentru Vaslui, daca o luam asa…dar ar trebui sa punem accentul absolut pe calitatea profesionala si integritate personala a unui cetetean roman ! A face bascalie doar de dragul „sportului” pe un subiect serios, nu face onoare autorului. Sa-l vedem la treaba, si de abia DUPA aceea veti putea exprima pareri….Dl. Levente: Spor la treaba, si dovediti ce puteti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.