Gata cu fumurile!

ncepnd de luni, este interzis comercializarea si consumul plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope prevzute n Ordonanta nr. 6/10.02.2010. Politistii vasluieni au controlat, deja, cele trei magazine din judet care comercializeaz astfel de droguri legale. Dou dintre acestea nu mai aveau produse pe stoc, dintr-un al treilea magazin fiind ridicate 30 de grame de produse, n vederea expertizrii.

Avnd n vedere modificrile legislative n ceea ce priveste regimul juridic al plantelor, substant elor si preparatelor stupefiante si psihotrope, politistii Serviciului de Combatere a Criminalittii Organizate Vaslui si Serviciului de Investigarea Fraudelor au demarat actiuni avnd ca obiectiv combaterea comercializrii si consumului de droguri legale – plante etnobotanice. Luni dup-amiaz, au fost efectuate controale la cele 3 magazine din judetul Vaslui (dou n municipiul Brlad si unul n municipiul Vaslui), pentru punerea n aplicare a noilor prevederi legale. Dou dintre magazine nu mai aveau produse pe stoc, iar de la un altul au fost ridicate 30 g (pliculete) produse susceptibile a contine substante nou introduse n tabelele anex, n vederea expertizrii. Politistii au pus n vedere reprezentant ilor acestor magazine faptul c n termen de 10 zile proprietarul, posesorul ori detintorul cu orice titlu al plantelor si substantelor prevzute n ordonanta mentionat are obligatia s le distrug, pe cheltuiala proprie. Reamintim c, la nceputul acestei sptmni, n Monitorul Oficial nr. 100/15.02.2010 a fost publicat Ordonanta de Urgent nr. 6 pentru modificarea si completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Prin acest act normativ au fost introduse n tabelele anex la Legea nr. 143/2000 si la Legea nr. 339/2005 plante si substante noi, al cror consum prezint pericol pentru sntatea public, din cauza intoxicrilor pe care le produc si riscului de abuz. n decurs de 10 zile de la data intrrii n vigoare a acestui act normativ, proprietarul, posesorul ori detintorul cu orice titlu al plantelor si substantelor prevzute n ordonanta mentionat are obligat ia s le distrug, pe cheltuiala proprie. n aceast perioad, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea n vnzare, vnzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cump rarea, introducerea sau scoaterea din tar, precum si importul ori exportul plantelor si substantelor mentionate n actul normativ sunt interzise.

Pedepsele prevzute de Legea nr. 143/2000 sunt:

nchisoare de la 3 la 15 ani – Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea n vnzare, vnzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumprarea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fr drept.
nchisoarea de la 10 la 20 de ani – dac faptele de al aliniatul anterior au ca obiect droguri de mare risc.
nchisoare de la 10 la 20 de ani – introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de risc, fr drept.
nchisoarea de la 15 la 25 de ani – introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de mare risc, fr drept.

Lista substantelor si plantelor halucinogene interzise

Guvernul a interzis comercializarea unui numr de substante si plante psihotrope, care au fost asimilate drogurilor, printr-o ordonant de urgent aprobat n sedinta de miercurea trecut. Lista substantelor interzise este urmtoarea:

DOC (2,5-dimetoxi-4-cloroamfetamin) = 1-(4- clor-2,5-dimetoxifenil)propan-2-amina
DOI (2,5-dimetoxi-4-iodoamfetamina) = 1-(2,5- dimetoxi-4-iodofenil)-propan-2-amina
4-metilmetcatinona (mefedrona) = 1-(4-metilfenil)- 2-metilaminopropan-1-ona
Fluorometcatinona (flefedrona) = 1- (fluorofenil)-2-(metilamino)propan-1-ona
4-metoximetcatinona (metedrona) = 1-(4-metoxifenil)- 2-(metilamino)propan-1-ona
-ceto-MDMA (metilona) = 2-metilamino-1-(3,4- metilendioxifenil)propan-1-ona
-ceto-MBDB (butilona) = 1-(1,3-benzodioxol-5- il)-2-(metilamino)butan-1-ona
CPP (clorofenilpiperazina)
TFMPP (trifluorometilfenilpiperazina)
BZP (benzilpiperazina)
CP 47,497 = 2-(3-hidroxiciclohexil)-5-(2-metiloctan- 2-il)fenol
JWH-018 = Naftalen-1-il-(1-pentilindol-3-il)metanona
Indanylamphetamine
Toate speciile din genul Psilocybe
Amida acidului lysergic
Rivea Corymbosa (L.) Hallier f.
Toate speciile din genul Argyreia
Nymphaea caerulea Sav.
Acid ibotenic
Muscimol
Amanita muscaria (L:Fr.) Lam
Amanita pantherina
Ketamina
Salvia divinorum Epling & Jativa
Salvinorin A-F
Tabernanthe iboga (L.) Nutt.
Ibogaina
Mitragyna speciosa Korth (Kratom)
7-hidroximitragynina
Mitragyna
Nitril de amil
Bromo-dragonfly = 1-(8-Bromobenzodifuran-4- il)-2-aminopropan
Gama-butirolactona (GBL) = Dihdrofuran-2(3H)-ona

1 COMENTARIU

  1. pe constantin brancoveanu 2009 spre 2010 tipii dintr-un bmw jos si simulanti cititind un mesaj – pa ! a anuntat cineva anticoruptia se duce si el . eu stand pe banca si din spatele meu aparea de aleea covasna grefierul tribunal junior cheliosul prieten bun cu ocneanu adrian care cu rasta man poreclit la introdus pe hans poreclit fostul casier bnet computers in acid lisergic si hans in 2006 prin in flagrant cu doua acid lisergic si cateva grame de canabis arestat doar 2-3 zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.