Penitenciarul Vaslui si-a prezentat bilantul pe 2009

Activitatea desfsurat n Penitenciarul Vaslui, n anul 2009, a respectat prevederile Strategiei sistemului penitenciar national 2009-2013. Astfel, au fost identificate obiective strategice specifice unittii, care au corespuns planului propriu de msuri ntocmit n cursul anului 2009. n linii mari, consider Vasile Cotoc, seful Penitenciarului Vaslui, acestea au fost atinse, desi, n partea a doua a anului, criza economic si-a pus amprenta si a perturbat activitatea Penitenciarului. n 2009, cadrele sectorul operativ au actionat pentru realizarea obiectivelor stabilite, respectiv asigurarea condit iilor de aplicare corect a prevederilor legislatiei executional-penale n vigoare, aplicarea regimurilor de executare a pedepselor privative de libertate, respectarea legalitt ii detinerii si aplicarea ntocmai a normelor de sigurant penitenciar, urm- rind permanent prevenirea evenimentelor negative si mentinerea unei stri de spirit corespunztoare n rndul persoanelor private de libertate. n ceea ce priveste sigurant a detinerii si regimul penitenciar, anul 2009 s-a caracterizat prin mentinerea unei stri de spirit corespunz toare printre persoanele private de libertate. Au fost prevenite nemultumirile colective, iar activittile n aer liber au fost mbunttite prin reamenajarea curtilor si prelungirea programului de plimbare. n general, conditiile de viat din Penitenciarul Vaslui au fost mbunttite, att prin modernizarea punctului comercial din interiorul locului de detinere, ct si prin mentinerea de ctre persoanele private de libertate a unei legturi strnse cu familia prin transferarea, pe ct posibil, la unitti din zona de domiciliu, cu respectarea dispozitiilor legale n vigoare. Astfel, partial, a fost rezolvat si problema supraaglomerrii. Un alt aspect semnificativ pentru climatul de liniste a fost nfiintarea, anul trecut, a camerei de acordare a vizitei intime, conform Legii nr. 275/2006.

Obiective nendeplinite

ntre nerealizrile anului trecut, pot fi enumerate neacordarea la timp a concediilor de odihn, cauzat si de faptul c, n lunile noiembrie si decembrie, au fost sezonul zilelor „fr plat”. n ceea ce priveste activitatea propriu-zis, nu a fost posibil prevenirea tuturor evenimentelor negative – cu trimitere la tentativa de evadare de la Judectoria Vaslui. De asemenea, nu a fost posibil nfiintarea grupei de interventie cu caracter permanent, care, prin nouli stat de organizare, a disprut. Un minus este si neonorarea tuturor solicitrilor de fort de munc special venite din partea beneficiarilor. Cauzele pentru aceste minusuri sunt insuficienta personalului, prin raportarea la volumul de activitt i, nivelul de instruire, organizarea defectuoas.

1 COMENTARIU

  1. BASE LUI BOC…..FA ROST DE 2000000000 $ URGENT BOC/ SEFU NU AM DE UNDE /DAR PENTRU CE? PENTRU PENITENCIARE CUM PENTRU CE SPUSE BASE SUPARAT BOC … SEFU MAI BINE BAGAM IN SCOLI………. BASE CREZI CA DUPA 5 ANI MAI MERGEM LA SCOALA FACEM PUSCARIILE DE TREI STELE……………………………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.