Pensiile, platite n avans

Posta Romn distribuie pensiile aferente lunii decembrie n avans. Plata pensiilor de asigurri sociale de stat pentru agricultori si a celor pentru cadrele militare, precum si a celorlalte categorii de pensii se va face n perioada 14 – 24 decembrie 2009, imediat dup virarea banilor de ctre partenerii de conventii. n acelasi timp, cu achitarea drepturilor bnesti vor fi distribuite taloanele mov (aferente pensiilor pltite pe card sau n cont curent) si taloanele de cltorie CFR. Graficul de distribuire a drepturilor sociale este urmtorul: n perioada 14 – 24 decembrie 2009, pensiile curente, cupoanele mov si taloanele CFR vor fi distribuite de ctre factorii postali la domiciliul beneficiarilor; pn la data de 29 decembrie, titularii absenti de la domiciliu si avizati si vor putea ridica drepturile bnesti, cupoanele mov si taloanele CFR de la sediile oficiilor postale.

7 COMENTARII

 1. Domnii Parlamentari si Priministrii nostri, va rugam sa respectati pensionarii care au carti de munca si au muncit la C.A.P. 22 de ani cu zi cu noapte la animale cu raspundere prin ploi, prin zapada, prin namoale si pensia lor nu este decat 350 lei, este o bataie de joc!!! Nu este drept ca oamenii care au stat acasa crescandu-si copii si nu au chinuit ca noi, au aceeasi pensie ca si noi.Ganditi-va si dv. la cat de mult am muncit noi, macar 1000 lei sa ne faceti pensia!!!!!!!

 2. Sistemul public de pensii din Romania a ajuns, din pacate, la un deficit urias, de 1,5 miliarde de euro, adica de 20% din veniturile sale. Pensia de stat abia a crescut cu 5% anul acesta, nereusind sa imbunatateasca traiul niciunui pensionar, fiind doar o palida masura anti-inflatie. Desi functioneaza mult peste posibilitatile sale reale, sistemul de pensii de stat tot nu reuseste sa ofere pensii decente pentru pensionarii de azi – majoritatea pensiilor sunt de mizerie si complet inadecvate dupa o viata de munca si contributii”, a declarat Crinu Adanut, presedintele APAPR. El apreciaza ca ceea ce este mai rau abia urmeaza si ca balonul numit sistem de pensii se va sparge in curand, iar pensiile platite romanilor vor fi mult mai mici decat cele de azi.

 3. Cresterea nivelului pensiilor din 2008 s-a axat pe finantarea lor din venituri exceptionale, ceea ce a pus presiune pe bugetul de stat, afirma Valentin Lazea, economistul sef al BNR.

  In 2008, s-a legiferat sa se treaca de la o rata de inlocuire – raportul dintre pensie si salariu de 31% la 45%, fara ca CAS-ul sa creasca corespunzator, a precizat Lazea, in cadrul unui seminar organizat de BNR, ARB si Alpha Bank.
  El a aratat ca, in paralel, majorarile salariale din sectorul public au generat un deficit bugetar suplimentar de peste 2% din PIB, fara ca pe partea de venituri sa se aduca ceva in plus.

  Lazea considera ca este o greseala ca prin venituri exceptionale, statul sa angajeze cheltuieli permanente, deoarece nu vor putea fi sustinute in timp.
  Astea sunt pozitiile dupa votare. De acord , ca si in cazul mult clamatei si anulatei legi de marire a salariilor nesimtite a cadrelor didactice cu 50 % , cine raspunde ? Chiar nimeni in tara asta ? Nici penal si nici politic? Pai daca un simplu cetatean este acuzat de un FLEAC , ESTE IMEDIAT CIURUIT DE ORGANELE STATULUI , DACA NU ARE MILIARDE SAU MOGULI IN SPATE.Deci este limpede ca dupa 1 ianuarie se vor micsoara toate pensiile si toate salariile deoarece tara este in colaps financiar . Atunci sa va vad cum o sa mai laudati atat de mult lupta impotriva comunismului facuta tocmai de comunisti, culmea.Deci in 2010 , pa pensii si sa traiti bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.