De cinci ori mai putini bani!

Recent, printr-o Hotrre a Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, indemnizatiile pe care le primesc membrii Comisiei Judetene pentru Protectia Copilului au fost micsorate. Astfel, conform hotrrii aprobate de consilieri, respectivele indemnizatii scad de la 5% la 1% din indemnizatia lunar a presedintelui Consiliului Judetean. „Suntem ntr-o perioad de criz, cnd banii sunt putini si nu ne permitem s mai acordm aceleasi indemnizatii ca pn acum. Cu toate c volumul de munc este chiar mai mare dect n anii trecuti, nu putem dect s asteptm ca lucrurile s se redreseze. Ca s aveti o idee despre activitatea Comisiei, pot s spun c numai pe parcursul anului 2008 au fost solutionate cazurile a 610 copii pentru care s-au instituit msuri speciale de protectie prin darea n plasament, supraveghere specializat sau reevaluare a conditiilor de trai. Au mai fost monitorizate si rennoite atestatele a 663 de asistenti maternali si au fost dispuse msuri speciale pentru 1.815 cazuri de copii ncadrati la persoane cu handicap”, a declarat Gheorghe Stoica, presedintele Comisiei pentru Protectia Copilului Vaslui. De reducerea indemnizatiilor sunt afectati toti cei sapte membri ai Comisiei: presedintele Gheorghe Stoica, vicepresedinte Ionel Stefnic Armeanu, Haralambie Voicu, reprezentantul Directiei de Munc si Protectie Social, dr. Mariana Pnzaru, Ioan Macovei, din partea Inspectoratului Judetean de Politie, Daniela Laic, reprezentantul Inspectoratul Scolar Judetean, si Radu Istrate, reprezentantul organizatiilor nonguvernamentale. Munca celor din Comisie nu este deloc usoar si implic o responsabilitate imens, n cadrul acesteia lundu-se decizia instituirii msurilor de protectie pentru copiii aflati n situatii dificile. Astfel, minorii sunt plasati n familiile unor asistenti maternali profesionisti si supravegheati de personal specializat. n functie de cerinte, Comisia poate dispune instituirea si mentinerea unor msuri de protectie specifice n centrele de plasament sau n cele de recuperare sau reabilitare. Si tot Comisia decide, n urma evalurilor asistentilor maternali, dac acestia pot ndeplini rolul de „printi provizorii” pentru copiii crora propriile familii nu le pot oferi conditiile necesare pentru a creste ntrun mediu propice.

Dora Crlescu

1 COMENTARIU

  1. Instituirea acestei comisii nu reprezinta decat o modalitate ca cei care fac parte din ea sa mai ia niste bani in plus. Daca ei sunt cei care decid instituirea masurilor de protectie pentru copiii aflati in situatii dificile, care mai este rostul intregului sistem de la Protectia Copilului? Nu Protectia Copilului, prin angajatii si specialistii sai, ar trebui sa instituie aceste masuri? Dl. Armeanu ce face, ia bani de doua ori pentru aceslai lucru?
    De ce nu se intruneste aceasta comisie la Protectia Copilului, iar din componenta ei sa faca parte angajatii din sistem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.