20 de lucruri mai putin cunoscute despre sezonul recent ncheiat

Liga 1 s-a terminat, iar Urziceniul a cstigat, n premier, titlul de campioan a Romniei. Partida cu cei mai multi spectatori n tribune a fost Timisoara – Dinamo (28.000), Zarko Markovic (Medias) a fost cel mai nalt fotbalist, Sfrlea (Iasi) a fost cel mai scund, portughezii sunt cei mai numerosi juctori din campionat (28), n timp ce Steaua a fost cea mai televizat echip.

– Cel mai nalt fotbalist din Liga 1 n stagiunea 2008- 2009 a fost Zarko Markovic, de la Gaz Metan Medias, care are 204 cm. Pe locul doi, la un singur centimetru diferent s-a situat Costel Pantilimon, 203 cm, portarul Timisoarei.
– Cel mai scund fotbalist din Liga 1 este Sebastian Sfrlea de la Politehnica Iasi, 165 cm, n timp ce pe locul doi s-a situat Kalle Sone, de la CS Otopeni, 167 de centimetri.
– Media de nltime cea mai mare din Liga 1 a avut-o Poli Iasi, 183,5 cm, n timp ce ultima a fost formatia din Trgu-Jiu, Pandurii, cu 178.5 cm media nltimii lotului de fotbalisti.
– Poli Timisoara a fost cea mai bun echip pe propriul teren, cu 43 de puncte acumulate, n timp ce pe locul doi s-a situat Dinamo, cu 41 de puncte. Ultimul loc a fost ocupat de Gloria Buzu, cu numai 10 puncte cstigate n fata propriilor spectatori.
– Unirea Urziceni a fost cea mai bun echip n deplasare, formatia lui Dan Petrescu acumulnd 35 de puncte.Universitatea Craiova a fost pe locul doi, n timp ce Gaz Metan Medias este lanterna cu numai 5 puncte luate din deplasri.
– Poli Timisoara a fost prima dup terminarea turului, cu 35 de puncte, Dinamo pe doi, tot cu 35 de puncte, dar a avut mai putine goluri marcate, n timp ce campioana Urziceni s-a situat pe trei (34 de puncte).
– n clasamentul fair-play, Urziceniul se afl pe primul loc, cu 79 de cartonase galbene si doar dou rosii. Pe doi se afl Timisoara (73 galbene si 4 rosii), n timp ce Craiova se afl pe trei (70 galbene si 5 rosii). Pe ultimul loc se afl Pandurii, cu 94 de caronase galbene si 5 rosii.
– Cei mai multi spectatori pe propria aren de-a lungul sezonului i-a avut Poli Timisoara, o medie de 13.804 suporteri, n timp ce pe doi a fost Steaua cu o medie de 12.318 de spectatori. Pe ultimul loc se afl Otopeniul, cu o medie de 1.744 de spectatori.
– Partida cu cei mai multi microbisti a fost Poli Timisoara – Dinamo, la meci asistnd 28.000 de spectatori.
– Dinamo a beneficiat de cele mai multe penaltiuri n stagiunea recent ncheiat, cinii avnd 8 penaltiuri, din care au transformat 5. Pe locul doi se afl Craiova (au primit 7 lovituri de la 11 metri, din care au fructificat 3). Pe ultimul loc se afl CFR Cluj, fosta campioan a primit un singur penalti, iar acela a fost ratat.
– Otelul a fost echipa din Liga 1 cea mai penalizat de ctre fluierasi, acestia dictnd 8 lovituri de la 11 metri contra moldovenilor. Pe ultimul loc se afl Steaua, cu un singur penalti dictat mpotriva ei.
– Juctorul cu cele mai multe cartonase galbene primite a fost Bogdan Buhus de la FC Vaslui (12), urmat de Vasile Maftei, de la Rapid, cu 11.
– Fotbalistul cel mai eliminat din Liga 1 a fost Daniel Balasa de la FC Arges, a primit 4 cartonase, cel care a fost urmat de Ionut Rada, de la Otopeni, cu 3.
– Portugalia este tara cu cei mai multi juctori din Liga 1 (Romnia nu intr n calcul), 28, pe locul doi aflndu-se Brazilia cu 19, n timp ce pe trei se afl Serbia, cu 18 fotbalisti.
– Cea mai televizat echip a fost Steaua, 20 de partide pe Antena 1 si 14 pe GSPTV, n timp ce pe locul doi s-a situat Rapidul, 9 partide pe Antena 1 si 25 pe GSPTV. Pe ultimul loc s-a clasat Gloria Bistrita, 25 de partide pe GSPTV si niciuna pe Antena 1.
– Cel mai btrn juctor din Liga 1 a fost Bogdan Stelea, 41 de ani, n timp ce pe locul doi s-a aflat Gabriel Mrgrit, CS Otopeni, 38 de ani.
– Cel mai tnr a fost Robert Beuran de la FC Arges, 17 ani, acesta fiind urmat de Ctlin Crciun (Craiova), 18 ani.
– Cel mai bine cotat juctor din Liga 1 a fost Dorin Goian (Steaua), 3.4 milioane de euro, n timp ce pe locul doi s-a aflat Alvaro Pereira (CFR Cluj), cotat la 3.25 milioane de euro (conform transfermarkt.de).
– Cel mai eficient juctor din Liga 1 a fost Victoras Iacob de la CS Otopeni, cu o medie de 65.6 minute/ gol. A contat foarte mult faptul c fotbalistul a jucat destul de putin n actuala stagiune, iar atunci cnd a fcut-o a si marcat. Pe locul doi s-a clasat Ianis Zicu, cu 90.7 minute/ gol.
– Gigel Bucur (Timisoara) si Florin Costea (Craiova) au fost golgheterii Ligii 1 la fotbal cu cte 17 goluri. Urmtorul a fost Juliano Spadacio (Rapid) cu 16 reusite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.