Lupta pentru centura Brladului, pierduta

Doar doi dintre parlamentarii vasluieni s-au „btut” n ultima sedint n plen a Parlamentului pentru ca Brladul s aib peste patru ani o sosea de centur. Din pcate, eforturile acestora au fost zadarnice, iar amendamentul propus de deputatul de Brlad Adrian Solomon a czut cu 210 voturi „mpotriv”, fat de 80, cte a avut „mpotriv”. De la tribuna Parlamentului, deputatul Solomon a adus o serie de argumente foarte puternice n sustinerea initiativei sale. n primul rnd, acesta s-a referit la consecintele aprobrii investitiei (n valoare de circa 41 milioane euro), care nu sunt nici pe departe ngrijortoare pentru Ministerul Transporturilor, avnd n vedere c este vorba despre o estimare pentru patru ani. „Mai trebuie spus c, pentru a ajunge la Iasi, camioanele grele trebuie s treac tot prin Brlad, iar un recens mnt al Companiei Nationale de Drumuri a artat c zilnic peste 3.100 de autovehicule de peste 7,3 tone tranziteaz dou bulevarde, care sunt prin mijlocul unor cartiere de blocuri. Distanta de este doar cinci metri ntre imobile si bulevarde. Mai mult, investitia are indicatorii tehnico-economici deja nsusiti de Guvernul liberal”, a argumentat deputatul brl- dean. A venit apoi rndul deputatului de Vaslui Dan Marian s sustin amendamentul si colegul de la Brlad. O situatie inedit – avnd n vedere replicile tioase pe care cei doi si le-au dat de-a lungul timpului. „Sustin si eu amendamentul domnului deputat Solomon, ntruct motivatiile dumnealui sunt n totalitate reale. Este nevoie de sosea de centur la Brlad! Timp de doi ani, ct Ministerul Transporturilor a fost condus de un membru de la PD, m-am btut degeaba pentru aprobare. Totusi, cnd PNL a preluat ministerul, alturi de domnul Solomon si de primarul Brladului, am reusit s obtinem aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Este, asadar, imperios necesar s aprobm construirea acestei sosele de centur”, a spus deputatul Marian. Votul solicitat de presedintele de sedint a artat n felul urmtor: 80 „pentru”, 210 „mpotriv” si 3 „abtineri”. Amendamentul a czut! n aceste conditii, cei doi parlamentari vasluieni au solicitat ministerului un punct de vedere oficial n legtur cu priorittile acestei institutii, deputatul brldean chemndu-l chiar la o interpelare pe ministru Radu Berceanu. „Era clar c acest amendament va pica. Asa am simtit eu lucrurile! ns, dac tot pic, voiam s vedem si noi, dac a construi o sosea ocolitoare a unui oras nu este o prioritate, care este explicatia pentru acest lucru. S li se spun brl- denilor de ce, pentru c ei sunt cei care sunt n permanent zguduiti, la propriu. Cel mai probabil la nceputul lunii viitoare vom avea aceast explicatie a Ministerului Transporturilor”, a declarat, ieri, deputatul Solomon.

14 COMENTARII

  1. Daca sosea de centura nu,macar centura sa fie…..dar daca s-ar restrictiona tranzitul destinat vehiculeor de mare tonaj prin orasul nostru cum pun altii taxe pentru folosirea unui sector de drum atunci oare nu cxumva s-ar aproba?

  2. Vedeti ce-a promis la alegeri si ce-a realizat Solomon. Si-a asigurat un loc caldut pentru urmatorii 4 ani votat binetteles de prosti, cretini si tigani. Barladeni asta ati votat asta aveti. Cand o sa va treziti si o sa trimiteti in parlament oameni care merita asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.