Control la carnea de porc

Comisia European a programat pentru luna martie un nou control n Romnia cu scopul de a evalua dac fabricile de procesare a crnii de porc pot relua livrrile de produse n spatiul comunitar. Decizia autorittilor de la Bruxelles vine dup doar un an de la ultimul control desfsurat de oficialii europeni. „n 2008, a fost efectuat n Romnia o misiune de inspectie din partea Oficiului Alimentar si Veterinar al Comisiei n scopul de a verifica dac unittile de procesare a crnii sunt adecvate si pregtite pentru a functiona n sistemul lohn. Rezultatul misiunii a indicat existenta unui numr de neajunsuri n legtur cu trasabilitatea crnii. A fost planificat o nou misiune pentru luna martie 2009”, se arat ntr-un comunicat transmis de comisarul european pentru sntate. Din cauza focarelor de pest porcin, Romnia nu are voie s livreze carne si mezeluri din carne de porc n statele UE, produsele putnd fi vndute doar pe piata intern. Procesatorii au solicitat reluarea livrrilor n sistem lohn, astfel nct fabricile care proceseaz carne de porc din alte state comunitare, libere de pest, s poat livra n UE produsele realizate. „Comisia intentioneaz s efectueze o revizuire a situatiei n a doua parte a anului 2009, astfel nct s se poat lua o decizie cu privire la msurile viitoare, inclusiv la comertul cu porci vii, carne de porc proaspt si preparate din carne de porc provenind din Romnia”, se mai arat n comunicat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.