Șase rugbiști bârlădeni, pregătire pentru meciurile test din America de Nord

Începând de vineri, 21 iunie, Federația Română de Rugby (FRR) organizează un cantonament pentru naționala de seniori înaintea celor două meciuri test pe care „stejarii” le vor disputa în iulie în cadrul Turneului Internațional de vară. Primul se va juca pe 5 iulie, la Chicago (SUA), iar al doilea se va disputa pe 12 iulie, la Ottawa (Canada).

„Stejarii” vor începe stagiul cu un meci de antrenament cu Franța, care va avea loc la Marcoussis, pe 22 iunie. Echipa națională se va reuni pe 21 iunie la Paris, la Centrul Național de Rugby de la Marcoussis, fieful reprezentativei Franței. Aici vor sta până pe 23 iunie, după care jucătorii români vor continua pregătirea tot în Hexagon, la Soustons, la Centrul Sportiv „Isle Verte”, până pe 30 iunie, când vor pleca spre Statele Unite ale Americii.

În total, pentru pregătirea celor două meciuri World Rugby, staff-ul tehnic a convocat 33 de jucători incluși în lotul lărgit, care activează în campionatul intern, dar și în străinătate. Dintre aceștia, șase sunt bârlădeni legitimați la cluburi din Divizia Națională de Seniori și Liga de Rugby Kaufland.

Este vorba despre Vasile Bălan (pilier la CSA Steaua), Ștefan Răzvan Iancu (jucător de linia a II-a la CSM Știința Baia Mare), Cristi Marian Chirică (jucător de linia a III-a la CS Dinamo), Gabriel Vasile Rupanu (mijlocaș la grămadă la SCM USV Timișoara), Ovidiu Cristian Neagu (aripă la CS Dinamo) și Alexandru Bucur (aripă la SCM USV Timișoara). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

„Pe 22 iunie la Centrul Național de Rugby de la Marcoussis, România va face un antrenament comun cu echipa Franței, acesta fiind deschis publicului. Ambele echipe naționale se pregătesc pentru meciurile pe care le vor disputa în cadrul Turneului de vară, «Stejarii» urmând să facă un turneu de două săptămâni în America de Nord, unde vor întâlni Statele Unite ale Americii (5 iulie, pe Seatgeek Stadium în Chicago) și Canada (12 iulie, pe TD Place Stadium în Ottawa), iar Franța va întâlni într-un turneu în America de Sud, Argentina (6 și 13 iulie) și Uruguay (10 iulie). Reprezentativele SUA și României își vor disputa și «Pershing Cup», trofeul pus la bătaie de FRR din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, «Jocurile InterAliate», organizată în 1919 de comandantul șef al Forței Expediționare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârșitul Primului Război Mondial. Este un meci cu un statut special, având în vedere că, în acest an, se aniversază o sută de ani de la prima medalie olimpică (bronz) obținută de sportul românesc, prin echipa de rugby, în competiția de la Paris din 1924, România jucând chiar cu SUA”, au precizat reprezentanții FRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.