Performerii Centrului Județean de Excelență Vaslui pot beneficia, gratuit, de o tabăra de vară

Ca și în anii trecuți, și în anul 2024, elevii înscriși în cadrul Centrului Județean de Excelență (CJE) Vaslui, zonele Vaslui, Bârlad și Huși, au ocazia să beneficieze de o tabără de vară gratuită organizată de CJE Vaslui și finanțată de consiliile locale din cele trei municipii. Ca de fiecare dată, condiția principală este ca elevii să fi obținut distincții la competițiile școlare aprobate de Ministerul Educației.

Pe 3 iunie, reprezentanții CJE Vaslui au anunțat că, și în această vară, vor organiza „Tabăra de excelență” gratuită pentru elevii care frecventează centrele zonale Vaslui, Bârlad și Huși. Ca și în 2023, când elevii au avut la dispoziție o singură opțiune, adică tabăra Complexul turistic „Toaca Bellevue” din Gura Humorului (16-21 iulie 2023), și acum pot merge doar la Sovata. Tabăra de vară din acest an se va desfășura între 7-12 iulie, la Resort „Nemeth” din Sovata.

Elevii care frecventează cercurile CJE și care care îndeplinesc condițiile sunt îndemnați să se înscrie la tabăra de mișcare și dezvoltare personală pentru a beneficia de mișcare, sport și sănătate într-o locație unde, spun organizatorii, vor respira cel mai pur aer din Europa. După cum menționează reprezentanții CJE Vaslui, în tabăra din Sovata sunt incluse: • cazare și masă, pensiune completă; • acces în fiecare zi la saună, jacuzzi, ciubăr, mini-salină; • două piscine exterioare încălzite; • darts, biliard, tenis de masă, șah, teren de sport (fotbal, volei); • excursii la Park „Aventura Adrenalin” și la trenul „Mocănița”. Activitățile taberei includ: • dezvoltare personală, concursuri, jocuri sportive; • cursuri de înot, cursuri de dans, drumeții (muntele de sare, aleea terapeutică, Turnul Belvedere, etc.); • show de tinere talente și excursii.

„Tabăra este gratuită pentru elevii Centrului Județean de Excelență Vaslui selectați în urma solicitării de participare, conform următoarelor criterii generale: • participarea la olimpiadele și concursurile internaționale din calendarul Ministerului Educației / recunoscute de Ministerul Educației (cu indicarea rezultatului obținut); • participarea la olimpiadele școlare naționale organizate de Ministerul Educației (se vor menționa faza la care s-a participat, premiul sau mențiunea care au fost obținute); • participarea la concursurile naționale organizate de Centrul Județean de Excelență Vaslui sau alte Centre Județene de Excelență; • participarea la concursurile școlare naționale din calendarele competiționale finanțate / nefinanțate ale Ministerului Educației (se vor menționa faza la care s-a participat, premiul sau mențiunea care au fost obținute); • participarea la competițiile incluse în calendarele proiectelor educative județene / regionale / naționale (cu indicarea rezultatului obținut); • participarea la alte competiții internaționale / naționale sau inter/județene ori evenimente științifice nemenționate în calendarele Ministerului Educației”, precizează reprezentanții CJE Vaslui.

Aceștia spun că înscrierile se fac la secretariatul CJE Vaslui, în perioada 10-25 iunie și că, din dosar, vor face parte obligatoriu adeverința și fișa de înscriere, precum și copiile diplomelor / premiilor / distincțiilor obținute ori adeverințe / diplome / atestate care să dovedească participarea la evenimente științifice.

Toate documentele obligatorii pot fi descărcate la link-ul https://drive.google.com/drive/folders/1_rbPyVE63k8PVhhXC-tBiK360pSGBfzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.