Liceenii de la „Mihai Eminescu” Bârlad vor urca pe scenă pentru o acțiune caritabilă

La puțin peste un an de la precedenta acțiune umanitară similară, când s-a achiziționat un defibrilator automat pentru dotarea Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Asociația „RestartEdu” din Bârlad a inițiat un parteneriat cu câțiva elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad. Și de această dată, ONG-ul și-a propus să pună în scenă o piesă de teatru în interpretarea liceenilor, iar cu banii strânși din vânzarea biletelor să cumpere un defibrilator automat pentru unitatea liceală.

Asociația „RestartEdu” Bârlad a fost înființată în anul 2019, fondator și președinte al ONG-ului fiind medicul Ovidiu Ciobotaru. De atunci și până acum, membrii și voluntarii Asociației au învățat mii de persoane din oraș și din împrejurimi cum să administreze manevre de resuscitare și chiar să folosească un defibrilator, la standarde impuse de Consiliul European de Resuscitare.

Acum, însă, și-a propus să doteze Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad cu un defibrilator automat. Însă, cum un astfel de echipament medical nu este chiar ieftin, reprezentanții ONG-ului s-au gândit că soluția ideală pentru a strânge banii este organizarea unei acțiuni caritabile. Zis și făcut! Au cooptat câțiva liceeni talentați și au decis să pună în scenă piesa „Casa Bernardei Alba”, după Cicerone Teodorescu, iar banii strânși din vânzarea biletelor și din donațiile și sponsorizările primite să fie folositți pentru cumpărarea respectivului defibrilator.

Spectacolul va fi jucat luni, 24 iunie, de la ora 18.30, pe scena Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad, iar distribuția este destul de numeroasă, pe scenă urmând să urce următorii liceeni: Maria-Lorena Bâgu, Bianca Pintilie, Ramona Marcu, Raluca Diana Popa, Roxana Andrada Chiper, Maria-Lăcrămioara Crețu, Larisa Bucur, Elena Stoian și Matei Postolache. Regia artistică va fi asigurată de actrița Petronela Ene.

„Pasionat de teatru? Ești curios să vezi ce pot realiza tinerii când își propun? Vrei să participi la un eveniment caritabil? Atunci, cu siguranță îţi va plăcea piesa «Casa Bernardei Alba», ce va avea loc pe 24 iunie 2024, ora 18.30, la Teatrul «Victor Ion Popa» Bârlad. Vino alături de elevii Liceului Teoretic «Mihai Eminescu» Bârlad, care, pentru o zi, vor fi actori profesioniști, într-o lume dramatică făurită de Cicerone Teodorescu, menită să miște profund spectatorii. Iar ca evenimentul să fie perfect, spectacolul este unul caritabil, fondurile obținute vor fi folosite pentru achiziționarea unui defibrilator destinat amplasării în incinta Liceului Teoretic «Mihai Eminescu» Bârlad. Pentru a rezerva invitații, sunați la numărul 0736.842.448”, au transmis reprezentanții Asociației „RestartEdu” Bârlad prin intermediul paginii oficiale de socializare.

De menționat că, la finele lui mai 2023, mai mulți elevi de la „Codreanu” au urcat pe scena teatrului bârlădean și au jucat în spectacolul „Gaițele”, regizat de aceeași actriță Petronela Ene. Cu banii strânși în urma evenimentului caritabil, s-a putut cumpăra defibrilatorul automat extern dorit și, pe 8 iunie 2023, a fost deja amplasat în incinta liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.