„Din păcate, alegătorii vasluieni au uitat repede de cum fura Buzatu-Portbagaj”

„Cred că vasluienii s-au lăsat păcăliți de PSD, care nu se va schimba vreodată”, a declarat Mihai Botez, președintele USR Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă, prima de după alegeri, în care liderul USR a prezentat singurul primar al USR ales în județul Vaslui: Andreea Vasluianul, primarul ales al comunei Bogdăneşti. „Vom oferi un exemplu în tot judeţul despre cum trebuie gestionată o primărie”, a spus ea.

În deschiderea primei conferințe de presă organizată după alegeri, Mihai Botez, președintele USR Vaslui, le-a mulțumit, vasluienilor pentru votul pe care i l-au acordar în candidatura sa pentru președinția Consiliului Județean Vaslui: „17124 de vasluieni au votat pentru președinția CJ cu mine și le mulțumesc încă o dată pentru asta. Știu sigur că au dat un vot în cunoștință de cauză și știu sigur că nu au fost voturi cumpărate. Voturile cumpărate sunt cel mai mare rău pentru democrație, iar în această campanie am primit tot timpul semnale de mită electorală cu produse date alegătorilor și chiar bani. Aceste practici dăunează democrației pentru că acel cetățean care și-a vândut votul nu are un angajat la primărie care să îl servească ci un stăpân. Voturile date USR au fost date pentru un partener al cetățenilor în administrația publică”.

Botez a arătat că vasluienii „s-au lăsat păcăliţi de PSD”, afirmând că USR va fi prezent în multe dintre consiliile locale şi în Consiliul Judeţean Vaslui, iar reprezentanții săi vor garanta că vor fi respectate principiile cu care au candidat – transparenţa administrativă şi cheltuirea eficientă banului public. „USR va fi prezent în multe dintre consiliile locale și în Consiliul Județean Vaslui, unde consilierii vor fi o garanție că principiile USR cu care am candidat, respectiv transparență administrativă și cheltuirea eficientă a banului public, vor fi respectate. Vă asigur că vor semnala public orice derapaj și vor urmări doar interesul cetățenilor din comunitățile unde au fost aleși”, a spus Botez.

„Din păcate, alegătorii vasluieni au uitat repede de cum fura Buzatu-Portbagaj. Pentru că altfel nu îmi explic de ce au votat PSD. Au crezut oare că cei care îl moştenesc pe Buzatu nu sunt după chipul şi asemănarea lui?”, a spus Mihai Botez.
Parlamentarul a spus că în județ au existat mai multe indicii de fraudare a voturilor, dar USR nu a făcut plângeri penale. Botez s-a întrebat cum de UDMR a obţinut 1.466 voturi în judeţul Vaslui, deși în județ s-au declarat maghiari, conform recensământului din 2021, doar 28 de persoane.
În condițiile în care USR este partidul care a militat pentru „depesedizarea județului Vaslui”, liderul USR a spus că partidul pe care îl conduce nu va încheia nicio alianță locală și nu va colabora cu PSD pentru constituirii unor majorităţi în consiliile locale.

„Vom oferi un exemplu în tot judeţul despre cum trebuie gestionată o primărie

Singurul candidat al USR care a reușit să câștige o primărie, pe cea de la Bogdănești, a spus că va face din Primăria Bogdănești un exemplu pentru modul în care trebuie condusă o astfel de instituție din administrația publică locală.

„Vreau să le mulțumesc cetățenilor din Bogdănești pentru încrederea pe care mi-au oferit-o prin voturile lor. Este o mare responsabilitate de care mă voi achita cu demnitate și dedicare. Vă spun, înainte de a îmi începe mandatul, că nu vă voi dezamăgi, că toate nevoile și problemele despre care am vorbit în campanie își au locul în agenda mea administrativă. Și că împreună vom face din Bogdănești un loc mai bun, mai frumos, mai drag. Am avut o campanie electorală curată și respectuoasă. Nu am mințit, nu am jignit, nu am făcut atacuri la persoană. Pur și simplu am vorbit cu toată lumea despre probleme și soluții, despre proiecte și despre viitor. Să știți că se poate și așa!”, a spus Andreea Vasluianu, care a îndemnat tinerii să se implice în administrație: „Voi face la Bogdănești un consiliul consultativ al tinerilor care va avea rol de a dezbate proiectele înainte de a le pune în practică. Sunt foarte mulți tineri cu școală multă și experiență profesională în Bogdănești, chiar dacă nu locuiesc efectiv acolo și este nevoie de ideile și participarea lor. Vreau de asemenea să încurajez și să ajut orice formă de voluntariat la nivelul comunității. Avem nevoie să-i ajutăm pe mulți, mai ales pe cei bătrâni și bolnavi și voluntariatul poate fi soluția imediată”.

„Voi face o evaluare imediată, pentru a vedea unde ne situăm referitor la nevoile comunei, în special în ceea ce priveşte infrastructura şi cum trebuie să alocăm resursele de care dispunem. Evaluarea va fi una constantă, pentru a şti ce facem bine şi ce putem să îmbunătăţim. Al doilea pilon va fi cel al consultării publice. Activitatea primăriei va fi transparentă şi vom oferi un exemplu în tot judeţul despre cum trebuie gestionată o primărie. Al treilea pilon va fi cel al fondurilor europene, fără de care o comunitate nu se poate dezvolta în mod armonios. Poate va fi greu la început, dar mă bazez pe susţinerea conducerii judeţene a USR şi a specialiştilor din partid. Sunt sigură că împreună cu ei putem căuta şi găsi sprijin la instituţiile judeţene şi naţionale pentru dezvoltarea comunei”, a mai spus Andreea Vasluianu, primarul ales al comunei Bogdănești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.