Atletul Dragoș Năstasă, argint la Campionatul Național de Seniori, U23 și U20

Unul din cei doi atleți legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad care  au participat, în week-end, la a doua etapă a Campionatului Național pentru Seniori, U23 și U20, de la Craiova, a obținut rezultate excelente, reușind să urce pe podium. Este vorba despre Dragoș Ionuț Năstasă, în vârstă de 18 ani, inclus în categoria U20 (Juniori 1).

Antrenat de profesorul Lucian Bolgar, sportivul a concurat în două probe de viteză, respectiv 400 metri și 200 metri. Chiar dacă s-a întrecut cu atleți mai mari și mai experimentați decât el, Dragoș a alergat suficient de rapid în proba de 400 metri, încât a obținut medalia de argint și titlul de vicecampion național, reușind un timp de 47,72.

Din păcate, s-a aflat la 7 sutimi de baremul impus pentru calificarea la Campionatul Mondial U20, ce va avea loc între 26-31 august, la Lima (Peru). Totuși, va avea ocazia să obțină calificarea în iulie, când va avea loc finala Campionatului Național U20, tot la Craiova.

Podiumul a fost completat de Alexandru Gabriel Vochin (LPS Pitești), care a luat aurul (timp 47,57) și de Denis Simon Toma (CSO Voluntari), care a luat bronzul (timp 47,75).

A doua zi, același Dragoș Ionuț Năstasă a concurat în proba de 200 metri, însă a reușit să se claseze abia pe locul zece, cu timpul 22,03. Colegul său mai mic, Denis Gheorghe Tășchină (16 ani), inclus în categoria U18 (Junior 2), a alergat în proba de 800 metri și a scos un timp de 1:58,26, care l-a plasat pe locul 14 dintr-un total de 23 de atleți din categoriile Juniori 1, Tineret și Seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.