Expoziție de păpuși la Muzeul Județean, „Lumea Copilăriei”, pe 1 iunie

Pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” va avea loc vernisajul expoziției temporare „Lumea Copilăriei”, unde vasluienii vor putea admira peste 200 de păpuși, aparținând unor colecții personale, printre care unele produse de Arădeanca, prima fabrică de jucării din România.

Sâmbătă, pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, în sala „Arta” a Muzeului Județean va avea loc vernisajul expoziției temporare „Lumea copilăriei”, care aduce în fața publicului păpuși din colecția meșterului popular Maria Tamaș și clopoței din colecția ieșencei Dorina Topală.

„Expoziția este un cadou oferit copiilor de ziua lor, de Ziua Internațională a Copilului, celebrată în fiecare an pe data de 1 iunie, dar și publicului dornic să retrăiască emoțiile copilăriei de altă dată”, arată Muzeul Județean, care precizează că vizitatorii vor putea admira 160 de păpuși care aparțin colecționarei Maria Tamaș. „Pe lângă păpușile produse de Arădeanca, prima fabrică de jucării din România, colecția cuprinde și păpuși de la alte brand-uri internaționale”, arată muzeografii organizatori ai expoziției, care adaugă: „Tot în această expoziție veți putea admira colecția de 70 de clopoței care aparține doamnei Dorina Topală. Pentru colecționară fiecare clopoțel spune o poveste, iar ornamentele gravate, pictate și brodate redau o frântură din identitatea locurilor vizitate”.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 1 iunie, de la ora 11:00, în Sala „ Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și va fi deschisă publicului până pe 31 iulie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.