Pădurar răsturnat cu tractorul în pădure la Poiana Alexa și găsit în stop cardiorespirator de salvatori. El nu a putut fi resuscitat

Un angajat al Direcției Silvice Vaslui s-a răsturnat cu tractorul în pădure la Poiana lui Alexa, comuna Pușcași. Salvatorii l-au găsit inconștient, fiind nevoiți să meargă pe jos prin pădure, drumul fiind impracticabil pentru ambulanță.

Un angajat al Direcției Silvice Vaslui s-a răsturnat cu tractorul, în această după-amiază, în pădurea din localitatea Poiana Alexa, comuna Pușcași. Cel care a sunat după ajutor la numărul unic de urgență 112 a relatat că cel care conducea tranctorul, un bărbat de 52 de ani era inconștient.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui a trimis mai multe mașini, inclusiv un echipaj penru descarcerare, și o ambulanță TIM, cu 9 miliatri.

Drumul până la locul accidentului nu a putut fi parcurs cu ambulanța, astfel încât salvatorii au fost nevoiți să meargă pe jos prin pădure pentru a ajunge la victimă.

Vim reveni cu mai multe amănunte.

Actualizare:

Din păcate, victima a fost găsită în stop cardiorespirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

„Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu șase autospeciale și echipaje specializate, pentru extragerea, evaluarea și acordarea îngrijirilor medicale victimei unui accident de muncă produs în pădurea aflată la marginea localității Poiana lui Alexa, comuna Pușcași. În accident a fost implicat un tractor articulat forestier (TAF) și o persoană.
Cinci dintre autospecialele de intervenție au putut înainta doar până la cantonul silvic, drumul forestier extrem de accidentat permițând doar accesul autospecialei autoșenilate. Toate celelalte echipaje au mers pe jos peste doi kilometri, transportând manual echipamentele de intervenție.
La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un bărbat prins sub un utilaj forestier, zona fiind foarte accident. Victima se afla în stare de inconștiență și în stop cardiorespirator. După extragerea victimei, echipajele SMURD au început manevrele de resuscitare, însă bărbatul nu a răspuns pozitiv la aceste manevre. La ora 14:45, medicul de pe ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă a declarat decesul bărbatului în vârstă de 58 ani.
Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.