Târg de oferte educaționale pentru elevii de gimnaziu

Elevii de clasa a VIII-a sunt așteptați astăzi și mâine la cea de-a XXV-a ediţie a Târgului Educaţional Vaslui 2024, activitate de orientare şcolară şi profesională, unde se vor putea informa și își vor putea alege profilul și liceul pe care doresc să-l urmeze consultând ofertele și condiţiile de accedere la specializarea dorită.

Astăzi și mâine, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vaslui organizează cea de-a XXV-a ediţie a Târgului Educaţional, activitate de orientare şcolară şi profesională adresată, în primul rând, elevilor care finalizează învăţământul gimnazial. Evenimentul reuneşte toate liceele din judeţul Vaslui şi liceele reprezentate de Centrul Militar şi are drept scop prezentarea ofertelor educaţionale pentru anul şcolar 2023-2024, pe profiluri şi specializări, învăţământ profesional, număr de locuri, condiţii de studiu oferite de fiecare unitate de învăţământ liceal, precum şi alte particularități ale unităților de învățământ.

Manifestarea se va desfășura între orele 9.00 și 15.00 în trei locații: în Vaslui la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională situat în curtea Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, în Bârlad la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” și în Huși la Colegiul Naţional „Cuza Vodă”.

Liceele din județ vor avea amenajate câte un stand propriu de prezentare a ofertei educaționale, urmând a pune la dispoziția elevilor și părinților interesați materiale informative și prezentări ale specializărilor și calificărilor profesionale din cadrul ofertei educaționale pentru anul școlar 2024-2025. Tot în cadrul standurilor, cadrele didactice de la unităţile de învăţănt liceal şi profesional vor da relaţii cu privire la ofertele educaţionale pentru viitorul an şcolar. Dacă la activitate îşi doresc să participe şi elevii claselor a VII-a, aceștia pot veni alături de colegii lor din clasele a VIII-a.

Înscrierile pentru admiterea la liceu vor începe pe 11 iulie 2024, iar repartizarea candidaților în funcție de opțiunile din fișa de înscriere și de media de la evaluarea națională se va face pe 24 iulie. Ulterior, depunerea dosarelor de înscriere la unitățile școlare la care candidații au fost repartizați se face în intervalul 25-30 iulie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.