Părinții unui copil de 13 din Huși riscă o amendă usturătoare după ce odrasla a făcut „glume” la 112

Un minor de 13 ani din Huși a fost imediat identificat de polițiști după ce a alertat, în mod fals, autoritățile la 112 pentru o imaginară sechestare de persoane. Acum părinții riscă o amendă între 500 și 1.000 de lei pentru „gluma” odraslei.

Poliţiştii hușeni au identificat un minor de 13 de ani, din municipiul Huși, care alertase autoritățile, apelând dispeceratul unității de poliție, anunțândo imaginară sechestrare de persoane.

„Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în data de 29 martie a.c., ora 14.12, minorul a sesizat autoritățile despre faptul că este sechestrat într-o cameră. Ulterior, acesta a întrerupt convorbirea și a respins toate apelurile polițiștilor, nemaiputând fi contactat de echipajele de poliție, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea sa. Minorul au fost identificat în scurt timp de către polițiști, justificând alertarea în mod fals a autorităților ca fiind o glumă. Polițiștii efectuează cercetări, urmând a fi dispuse măsurile care se impun”, a anunțat Inspectoratul de Poliției al Județului Vaslui.

Cu această ocazie, în același comunicat polițiștii au atras din nou atenția că „alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie” aduc prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Român de Informații), cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, cât și întreaga comunitate.

Legea prevede că „alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie” se pedepsește cu amendă de la 500 lei la 1000 lei, iar apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 poate fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1000 de lei.

„Apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situaţii de urgenţă, acest lucru putând avea consecinţe fatale. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent poate fi o persoană dragă dumneavoastră. Apelarea nejustificată la numărul de urgenţă ţine ocupate atât liniile de urgenţă, cât şi operatorii 112, care ar putea prelua în acest timp urgenţe critice”, atrag atenția polițiștii.

1 COMENTARIU

  1. Pentru vei ce vor să-și acopere casa cu tablă…Feriți-vă de cel mai mare escroc din Bârlad…MIKI CURELARU…nu ca face lucru de ploua peste tot…dar cei din echipa lui fura din curtea unde lucrează…o gașcă de escroci…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.