Doi tineri moldoveni au trecut ilegal Prutul în drum spre Italia, pentru a-și găsi un loc de muncă

Doi tineri de dincolo de Prut au trecut ilegal Prutul cu gândul de a ajunge în Italia, unde să-și găsească un loc de muncă. Ei au fost depistat de polițiștii de frontieră de la Huși, care i-au întors din drum.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.40, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși a observat, folosind tehnica specifică de supraveghere cu termoviziune, pe direcţia localităţii de frontieră Oțetoaia, la malul râului Prut două persoane de sex masculin care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră s-au deplasat în zonă şi interceptat și legitimat cei doi bărbați. Deoarece cei doi, cetățeni din Republica Moldova, de 27 de ani și 29 de ani, nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși în vederea continuării cercetărilor.

Concomitent, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni moldoveni au traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Oțetoaia, încercând să intre ilegal în România, cu intenția de a ajunge în Italia. În timpul controlului corporal efectuat asupra celor doi tineri, asupra unuia dintre ei a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi falsă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

„Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.