Adrian Solomon, ales președinte PSD Vaslui

Președinte al filialei din Bârlad și deputat din anul 2008, numit președinte interimar după arestarea fostului lider Dumitru Buzatu, Adrian Solomon a fost ales, vineri, în cadrul Conferinței Județene Extraordinare a PSD Vaslui, președinte al Organizației Județene Vaslui, în prezența liderului partidului Marcel Ciolacu și a altor „grei” ai partidului.

Peste 700 de aleși ai PSD au participat ieri după-amiază la Conferința Extraordinară a PSD Vaslui pentru a-și alege conducerea. Printre invitații prezenți în Sala mare a Casei de Cultură „Constantin Tănase” din municipiul Vaslui, s-au aflat, pe lângă premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, și alte nume sonore din PSD, precum Paul Stănescu, secretarul general al partidului, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, sau Marius Budăi.

„Am găsit o organizație și mai determinată ca data trecută”, a remarcat de la bun început, premierul Marcel Ciolacu, subliniind că deși „mulți spuneau că este o organizație îngenunchiată”, după arestarea lui Dumitru Buzatu, pesediștii din Vaslui au arătat că „știu să meargă înainte”

„Domnul Dumitru Buzatu nu a fost doar colegul dumneavoastră, a fost și colegul meu. Cu tot respectul, dar a făcut o greșeală. A făcut o greșeală mare, nepermisă. Și ne-a pus pe toți într-o situație complicată. Nu eu, ci dumneavoastră ați găsit capacitatea de a depăși momentul. Trebuie să învățăm din toate aceste lucruri, nu trebuie să ne ferim să le spunem. Asta este, suntem oameni. Suntem ca într-o familie, avem și bune, avem și rele. Nu trebuie să le băgăm sub preș”, le-a transmis Marcel Ciolacu pesediștilor vasluieni.

După arestarea lui Buzatu, organizația polițică vasluiană a ieșit întărită, a arătat Adrian Solomon, care a subliniat că nu au plecat oameni, ci au venit politicieni noi de alte partide, ceea ce este adevărat, numai la sfârșitul lunii trecute PSD „achiziționând” trei primari de la PNL din mediul rural, pe lângă primarul în funcție al Bârladului, Dumitru Boroș, și viceprimarul municipiului reședință de județ, Lucian Braniște. „Au fost mulți care ne cântau prohodul, care anunțau valuri, valuri de primari care plecau de la PSD. Valul a fost până la urmă invers şi e aproape un tsunami, pentru că au venit către noi mulți candidați de la alte partide, oameni cu adevărat valoroși. Le mulțumesc celor care au rămas statornici. Ține de noi să fim cei mai puternici”, a spus Adrian Solomon de la tribună.

În fața delegaților pesediști din județ, premierul Marcel Ciolacu a admis că Vasluiul este cel mai sărac judeţ din ţară și că Moldova a rămas mult în urmă față de celelalte regiuni ale țării. Ciolacu a declarat că de vină pentru această situație a a fost lipsa de viziune a celor aflaţi în trecut la guvernare și că din această greșeală „trebuie să învățăm”.

„Moldova a fost părăsită şi a fost lăsată în urmă în toţi aceşti zeci de ani”, a afirmat Ciolacu, subliniind că cei mai mulți români care au plecat în străinătate pentru a-și face o viață mai bună sunt din regiunea Moldovei.

Absolvent al Facultății de istorie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, Adrian Solomon este membru PSD din anul 2002 și deputat din anul 2008. În mandatul 2004-2008 a fost viceprimar al municipiului Bârlad. Din 2021 este conduce Comisia de Muncă şi Protecția Socială din Camera Deputaților.

1 COMENTARIU

 1. ..apropo de spusele lui Marcel.. :
  „Probabil mâine-aici va fi pustiu.
  Cu toți, în pribegie, vom porni-o.
  Drum bun, popor pierdut la un pariu !
  Adio, mamă-patrie, adio !”

  Cât despre pescarii pofticioși dar neatenți, momeli, legări și dezlegări la pește, un mic banc :
  „- Am un ginere care habar n-are de poker !
  – Bine, dar asta nu e de condamnat, dimpotrivă !
  – Așa e, dar deși nu știe, joacă..”

  „My baby left me, my mule got lame,
  Lost all my money in a poker game.
  ………………………………………….
  So Much Trouble..”
  https://www.youtube.com/watch?v=v5iz_JBtuDQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.