Premierul Marcel Ciolacu la Bârlad: „Mă bucur că, în sfârșit, vorbim despre autostrada Moldovei”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite în municipiul Bârlad, că Moldovei i s-a făcut până acum o mare nedreptate prin întârzierea lucrărilor la o autostradă care să traverseze această regiune. Alături de ministrul Sorin Grindeanu, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, premierul a inspectat lucrării de infrastructură rutieră la centura ocolitoare a municipiului Bârlad.

„Mă bucur că în sfârşit vorbim de autostrada Moldovei şi am văzut împreună azi cu domnul ministru (Grindeanu – n.r.) că pe anumite porţiuni suntem la stratul doi. S-a făcut o mare nedreptate Moldovei, pentru că este ultima, şi iar trebuie s-o spun, a venit un bănăţean să ne facă nouă autostradă, cu toate că Buzăul nu e în Moldova. Important e că lucrurile sunt şi există un progres evident. Nu mai vorbim de poveşti, vorbim de lucruri palpabile”, a spus premierul Ciolacu.

Şeful Guvernului a verificat la Bârlad stadiul de execuţie la şoseaua de centură şi a apreciat faptul că firma de construcţii a reuşit să ajungă aproape de finalizarea lucrărilor, după ce s-au înregistrat mai multe întârzieri ale acestui proiect. El a dat asigurări că odată cu darea în folosinţă a centurii ocolitoare, în zonă va fi înregistrată o creştere economică.

„Este cea mai importantă investiţie, dacă ne raportăm la 30 – 40 de ani. Această investiţie va scoate traficul greu din Bârlad, în şi dinspre Republica Moldova – Vama Albiţa, în şi dinspre Iaşi, pentru că astăzi când vorbim, tot traficul greu este prin mijlocul Bârladului. Vizita de azi ne dă speranţe că în iunie acest obiectiv se va termina”, a declarat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş.

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, au efectuat, astăzi, o vizită în judeţul Vaslui pentru verificarea stadiului lucrării de infrastructură rutieră la centura ocolitoare a municipiului Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.