Nouă elevi din Vaslui, Bârlad și Huși, calificați la Olimpiada națională de Engleză

În urma participării la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, s-au calificat la faza națională a competiției școlare nouă elevi: șase din Vaslui, doi din Bârlad și unul din Huși. Etapa următoare se va desfășura între 27 aprilie – 1 mai, în Hunedoara.

În acest an școlar, județul Vaslui va fi reprezentat la faza națională a Olimpiadei de Limba Engleză de nouă elevi, care studiază la școli și licee din cele trei municipii: Vaslui, Bârlad și Huși. Aceștia s-au calificat la etapa națională grație rezultatelor obținute la faza județeană, desfășurată, pe 16 martie, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad (proba scrisă pentru clasele VII-XII), și pe 23 martie, la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui (proba orală pentru clasele IX-XII).

Cei nouă elevi calificați sunt:

• Eric Boghiu (clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui) – profesor îndrumător Mirela Dop;

• Ariana Maria Garabet (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui) – profesor Erika Karina Chiriac;

• Sophia Maria Matieș (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) – profesor Carmen Luiza Neacșu;

• Bianca Ștefania Pandelea (clasa a IX-a, Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui) – profesor Teodora Donosă;

• Brianna-Alessia Mihăilă (clasa a X-a, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad) – profesor Denisa Racoviță;

• Miruna Gugu (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) – profesor Mihaela-Claudia Liteanu;

• Cleopatra Apostu (clasa a XI-a, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad) – profesor Liliana Bahnă;

• Bianca Daria Prună (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) – profesori Carmen-Luiza Neacșu și Narcis Aprodu;

• Matei Guțu (clasa a XII-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Vaslui) – profesor Andreea Ionescu.

„Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei naționale de Limba Engleză prevede, pentru calificarea la etapa națională, obținerea unui punctaj minim de 95 de puncte, atât la nivel gimnazial, cât și la nivel liceal. La etapa națională a olimpiadei se alocă câte un loc/fiecare an de studiu pentru fiecare secțiune. Pentru Limba engleză, la etapa națională a Olimpiadei se atribuie pentru gimnaziu maximum 23 de locuri suplimentare / an de studiu și pentru liceu se atribuie maximum 23 de locuri suplimentare / an de studiu (13 locuri pentru secțiunea A și 10 locuri pentru secțiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene/a sectoarelor municipiului București”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

De menționat că faza națională a Olimpiadei de Limba Engleză se va desfășura în intervalul 27 aprilie – 1 mai, la Hunedoara, județul Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.