Începe procesul vasluiencei care și-a omorât prietena la Mangalia

Pentru marți, 26 martie 2024, de la ora 10.00, la Tribunalul Constanța a fost programat primul termen – în ședință deschisă publicului interesat – în dosarul crimei din Mangalia, din august 2023, când o tânără vasluiancă ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan de o altă vasluiancă. Apoi, spun anchetatorii, trupul fetei a fost abandonat într-un parc, sub o bancă.

Conform portalului instanțelor de judecată, principala suspectă – Loredana Atănăsoaie – cercetată în stare de arest preventiv – a fost trimisă în judecată de procurori, fiind acuzată de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, mama fetei omorâte solicită schimbarea încadrării juridice în omor calificat prin cruzimi și interes material.
 
Victima ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan, trupul fetei fiind apoi abandonat într-un parc, după cum spun anchetatorii.

Surse din anchetă au arătat, la acel moment, că presupusa autoare a faptei şi victima erau prietene, iar între ele ar fi apărut un conflict spontan, după ce victima şi-ar fi înşelat iubitul şi apoi i-ar fi cerut prietenei sale să nu îi spună acestuia adevărul. Cele două fete se cunoşteau de mai mulţi ani şi veniseră împreună pe litoral, unde se angajaseră cameriste la un hotel. 
 

Conform procurorilor, „din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date: în noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau în camera unui hotel din stațiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe colega sa, victima C.E.A., în zona gâtului şi i-a provocat moartea, ce a survenit în urma unei hemoragii interne și externe, consecința plăgii înțepate-tăiate de la nivel cervical, cu interesarea pachetului vascular de la acest nivel, apoi a transportat cadavrul victimei şi l-a abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia. Totodată, în dimineața zilei de 06.08.2023, inculpata a sustras un card bancar al victimei ucise, iar, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a accesat fără drept de trei ori sistemul informatic de la ATM-ul unei bănci comerciale de pe strada Constanței din municipiul Mangalia, prin folosirea card-ului bancar sustras şi astfel a retras fraudulos, în mod succesiv, suma totală de 2.000 de lei, în două tranșe, a câte 1.000 lei fiecare (o interogare sold și două retrageri efective de bani), bani pe care și i-a însușit fără drept. Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanța. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.