Canotoarele Draghici, Matran și Buhuș, medalii de aur și argint la Memorial „Paolo D’Aloja”, din Italia

Rezultat foarte bun obținut de cele trei canotoare din Alexandru Vlahuță, Crețești și Ivești care, în acest week-end, au reprezentat România în cadrul competiției Memorial „Paolo D’Aloja” International Regatta, din Italia. Acestea au revenit acasă cu două medalii de aur și două de argint.

Între 22-24 martie, lacul Piediluco (provincia Terni, Umbria), din Italia,  a găzduit cea de-a XXXVIII-a ediție a Memorial „Paolo D’Aloja” International Regatta, la care au luat parte echipaje din numeroase țări din Europa și nu numai. Competiția internațională s-a desfășurat pe lacul Piediluco, în localitatea ce poartă același nume. Țara noastră a participat cu o parte dintre componenții loturilor olimpice de canotaj ale României, dintre care trei au reprezentat județul Vaslui.

Este vorba despre Iuliana Buhuș (28 ani, născută pe 4 iulie 1995 în comuna Alexandru Vlahuță), legitimată la CS Dinamo București, Ana-Maria Matran (19 ani, născută pe 15 februarie 2005 în comuna Crețești), legitimată la CSM Călărași, și Bianca Elena Drăghici (17 ani, născută pe 18 iunie 2006 în comuna Ivești), legitimată la CS Ceahlăul Piatra Neamț. Primele două sunt componente ale lotului feminin de Seniori a României, în timp ce a treia este componentă a lotului feminin  de Tineret.

Sâmbătă, fetele noastre au tras tare și au obținut o medalie de aur și una de argint. Astfel, în proba de dublu vâsle (W2x) – categoria Under 19, Bianca Elena Drăghici a făcut o cursă foarte bună împreună cu coechipiera sa Iulica-Maria Ursu, ambarcațiunea celor două trecând prima linia de sosire. Grație timpului de 07:30:47, canotoarele noastre au cucerit aurul. De asemenea, un rezultat foarte bun a obținut și echipajul care a concurat în proba de opt plus unu (W8+1) – categoria Seniori, din care au făcut parte celelalte două vasluience prezente în Italia. Astfel, Ana-Maria Matran și Iuliana Buhuș, împreună cu Cristina Druga, Delia Grădinaciuc, Isabela Boldea, Manuela Lungu, Geanina Juncanariu, Andreea Popa și Victoria Petreanu, au ieșit pe locul doi și au obținut medalia de argint. Acestea au reușit un timp de 06:44:43.

Iar duminică, în proba de dublu rame (W2-) – categoria Under 19, Bianca Elena Drăghici a cucerit o medalie de argint alături de Petruța Olariu (timp scos 07:48:18). Tot argint a obținut și Iuliana Buhuș în proba de opt plus unu (W8+) – categoria Seniori, unde a vâslit alături de canotoarele Cristina Drugă, Patricia Cireș, Alexandra Ungureanu, Iulia-Liliana Balaucă, Manuela Lungu, Geanina Juncanariu, Andreea Popa și Victoria Petreanu (timp scos 06:44:71).

Pe lângă aceste medalii, canotorii români s-au reîntors în țară cu încă cinci medalii de la aceeași competiție din Italia. Este vorba despre două medalii de aur (Gabriela Tivodariu – W1x la Under 19 și Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu și Madalina Morosan – W4x), două de argint (Petruța Olariu – W1x la Under 19 și Petrișor Morar, Alexandru Gherasim, Andrei Lungu, Laurențiu Danciu, Constantin Adam, Iulian Chelaru, Alexandru Ciobică, Claudiu Neamțu și Adrian Munteanu – M8+1) și una de bronz (Cristian Nicoară, Sebastian Tașcă, Constantin Flocea, Andrei Hemen, Vlad Vatamaniuc, Sergiu Anfimov, Emanuele Sterea, Leontin Nutescu și Flavio Grasselli – M8+1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.