Doi basarabeni au trecut ilegal Prutul pentru a-și găsi un loc de muncă la noi

Sărăcia din Republica Moldova îi determină pe basarabeni să facă gesturi disperate. Poliţiştii de frontieră din Fălciu au depistat doi bărbați cu cetăţenie Republica Moldova care au traversat râul Prut înot, cu intenţia de a intra ilegal în România și a-și găsi un loc de muncă.

Pe 17 martie, în jurul orei 16.25, poliţistul de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu a observat, prin intermediul tehnicii specifice de supraveghere, pe direcţia localităţii Cârja, două persoane de sex masculin care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din sector s-au deplasat în zonă şi au interceptat și legitimat persoanele în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 54 de ani, respectiv, 21 de ani, nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu în vederea continuării cercetărilor.

„Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni ai statului vecin au traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Cârja, încercând să intre ilegal în România, unde să-şi găsească un loc de muncă”, au precizat polițiștii de frontieră, care au adăugat faptul că în cauză, Poliția de frontieră în cercetează pe cei doi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

„Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, au mai transmis polițiștii de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.