Cupa de gimnastică „Minigym” 2024, o nouă reușită

Așa cum a fost cazul și la primele cinci ediții ale Cupei „Minigym”, și cea din 2024, desfășurată în Sala de gimnastică „Andreea Răducan” din Bârlad, a fost un succes. În total, au concurat mai mult de 130 de fetițe de 5-8 ani din întreaga țară.

Pentru al șaselea an consecutiv, secția de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad derulează proiectul interjudețean „Minigym – Copiii de azi, campionii de mâine”. Una dintre principalele activități ale proiectului este o competiție de profil adresată micuțelor gimnaste cu vârsta cuprinsă între 5 – 8 ani. Este vorba despre Cupa „Minigym”, aflată deja la a șasea ediție, ce a avut loc sâmbătă, 23 martie, în Sala de gimnastică „Andreea Răducan” Bârlad.

Potrivit organizatorilor, în total au participat 132 de mici sportive de la următoarele cluburi: CSS Focșani, CSM Bacău, SCM Bacău, CSS Buzău, CSS Sibiu, CSS Timișoara și, așa cum era de așteptat, CSS Bârlad. Clubul gazdă a înscris în competiție 15 gimnaste. La final, toate concurentele au primit medalii, diplome și cadouri drept răsplată pentru munca lor.

„Cupa «Minigym», organizată în cadrul proiectului educațional «Minigym – copiii de azi, campionii de mâine», a strâns la start 132 de gimnaste care au umplut de energie și zâmbete Sala de gimnastică «Andreea Răducan» din Bârlad. Micuțele au concurat cu plăcere, în aplauzele părinților, dornice să-și «etaleze» bagajul tehnic însușit până acum! Felicitări antrenorilor echipelor participante, felicitări gimnastelor pentru evoluțiile lor și multe felicitări părinților pentru susținerea acordată!”, ne-a declarat Ana Maria Iordache, șefa catedrei de gimnastică din cadrul CSS Bârlad.

Trebuie spus că proiectul interjudețean „Minigym – copiii de azi, campionii de mâine” își propune dezvoltarea experienței psiho-motrice și abilităților competiționale ale sportivelor cu vârste cuprinse între 5-8 ani, în vederea stimulării motivației pentru practicarea gimnasticii. Proiectul este coordonat de colectivul de antrenori Ana-Maria și Liviu Iordache, Sebastian Panaite, George Crupenschi și Paula Fotache.

Partenerii CSS Bârlad în derularea proiectului „Minigym – Copiii de azi, campionii de mâine” sunt cluburile participante, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Asociația Județeană de Gimnastică Vaslui și Primăria Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.