Bârlad: brancardierul și infirmiera care au agresat fizic și verbal un pacient la Urgențe, concediați!

Decizie așteptată de opinia publică, în cazul bătrânului care a fost agresat verbal și fizic de doi dintre angajații Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. După ancheta internă derulată în ultimele două săptămâni, conducerea unității a dispus desfacerea contractului de muncă a infirmierei și brancardierului vinovați. 

În cursul zilei de marți, 20 februarie, conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a dat publicității un comunicat de presă referitor la un caz care, pe 25 ianuarie, a șocat opinia publică din întreaga țară. Este vorba despre un vârstnic dintr-un sat de lângă Bârlad,  lângăBârlad, pacient investigat în cadrul Compartimentului de Primire Urgențe (CPU), care a fost bruscat de doi salariați enervați că batrânul nu putea să meargă singur și au trebuit să îl ajute ei. 

Acesta căzuse în locuință și se lovise foarte rău, așa că îi era foarte greu să se deplaseze. Când li s-a cerut să îl ducă pe un pat din staționarul CPU, cei doi, o infirmieră și un brancardier, l-au agresat fizic și verbal. Mai mult, toată scena a fost filmată de un alt pacient, înregistrarea video fiind ulterior distribuită pe rețelele sociale și preluată aproape de toate televiziunile și site-urile de știri din județ și din țară. 

Imediat, conducerea spitalului a dispus declanșarea unei anchete interne, Comisia de disciplină audiindu-i atât pe cei doi salariați care s-au făcut de râs la nivel național, cât și pe colegii lor. Acum, la două săptămâni de la acel moment, Comisia a propus managerului unității desfacerea contractelor de muncă ale celor doi, iar managerul și-a însușit propunerea. 

„Ȋn urma apariției în spatiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video, în care doi salariați din cadrul Compartimentului Primire Urgențe (un brancardier și o infirmieră) mobilizează necorespunzător un pacient vȃrstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă pentru analizarea situației. Ȋntrucȃt astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituției, în urma cercetării disciplinare a celor doi salariați, Comisia de Disciplină a propus managerului unității sancționarea cu desfacerea contractelor individuale de muncă a celor doi angajați, pentru grave abateri disciplinare. Ȋn acest context, managerul instituției a dispus încetarea raporturilor de muncă, începȃnd cu data comunicării deciziilor, respectiv 20.02.2024”, se arată în comunicatul de presă semnat de conducerea unității. 

1 COMENTARIU

  1. Atunci cand institutiile Statului sunt conduse de entitati de o anumita factura mai cu seama din fostul aparat represiv sistemul poate fi oglinda conducatorului. Depolitizarea tuturor institutiilor Statului este o utopie si se repeta si dupa 1990, mai mult decat atat demilitarizarea in Romania post decembrista s-a facut prin politizare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.