„Prof. Cristea”, tânărul din Vutcani devenit celebru ca profesor de Limba Română ajutând mii de elevi, a murit la 36 de ani

Bogdan Cristea, unul dintre cei mai apreciați profesori de limba română din țară, care a ajutat gratuit zeci de mii de copii din România, a murit la vârsta de 36 de ani. Originar din comuna Vutcani, el preda de multi ani în București și a lansat o pagină de Facebook intitulată inițial „Noua Limba”, apoi „Prof. Cristea”. Prin intermediul paginii, el a oferit sprijin elevilor care urmau să susțină examenul de bacalaureat sau Evaluarea Națională.

Anunțul morții tânărului care provenea din comuna Vutcani a fost făcut pe pagina de Facebook „Prof. Cristea”, administrată în ultima perioadă de sora profesorului.

„O dimineața sumbră! O dimineața în care mi-aș fi dorit să fie la nesfârșit…O dimineața în care orice voiam sa aud…nu ca vei scrie printre stele…Drum lin spre o nouă lume…lume fără sfârșit! Continuă să pictezi litere printre îngeri și să ne vegheze frumos!”, este mesajul plin de durere transmis marți dimineața de sora profesorului.

Anterior, sora profesorului de Limba Română, solicitase ajutor financiar pentru ca dascălul să poate fi tratat de afecțiunea de care suferea: „Dragă comunitate, În aceste momente sensibile și dificile avem rugămintea să ne adunăm pentru a arăta sprijinul nostru unui membru de seamă al comunității noastre, Proful Cristea. Cu toții știm că Proful Cristea a fost o prezență remarcabilă și inspiratoare în rândul elevilor și al colegilor săi, dedicându-și viața educației și formării tinerilor. Recent, Proful Cristea s-a confruntat cu o situație medicală gravă, din acest motiv nu poate comunica, nu poate răspunde mesajelor voastre. În aceste momente, vrem să facem tot posibilul pentru a-i oferi sprijinul de care are nevoie. Chiar dacă domnul profesor nu poate comunica, noi putem să-i transmitem gândurile și emoțiile noastre pozitive prin gesturi mici, cum ar fi asigurarea că nu-i lipsește nimic în spital. Dacă doriți să contribuiți sau să oferiți sprijin în vreun fel, vă rugăm să vă alăturați acestei inițiative, fie de a trimite mesaje de încurajare sau de a oferi asistență în gestionarea detaliilor zilnice, orice gest, indiferent cât de mic, va conta enorm pentru Proful Cristea în această perioadă dificilă. Și în continuare, să ne rugăm pentru el. Oamenii pot face miracole. Pentru cei care doresc să-l susțină material pe domnul profesor Bogdan Cristea pentru a putea achita costurilor tuturor investigațiilor necesare pentru salvarea vieții sale, inclusiv a transportului în străinătate și tratamentul de care va beneficia la clinica din Turcia, pot dona”.

Profesorul Cristea a ajutat zeci de mii de elevi din România. El a postat pe pagina sa teste rezolvate și explicate pentru Bacalaureat sau Evaluarea Națională. De asemenea, a publicat și sinteze, exerciții și lecții predate pe înțelesul tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.