Episcopia Hușilor a demarat ediția 2023 a caravanei „Dar de Crăciun”

Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă”, își propune să continue și în acest an caravana „Dar de Crăciun”. În acest sens, cere sprijinul tuturor persoanelor fizice și juridice care pot să contribuie cu sume de bani sau produse să se alăture demersului umanitar. Ca și în anii precedenți, pachetele cu îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri, produse de igienă și sanitare vor ajunge la cei mai sărmani copii și vârstnici, dar și la familiile numeroase.

Așa cum ne-am obișnuit de ani buni, Episcopia Hușilor continuă să organizeze tot felul de campanii umanitare menite să ajute copiii sărmani din județ. Acum, pentru că ne apropiem cu pași repezi de luna cadourilor, Episcopia a demarat cea de-a VI-a ediție a caravanei „Dar de Crăciun”, ce va fi dusă la bun sfârșit prin intermediul Asociației „Filantropia Ortodoxă”, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi.

Concret, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, caravana își propune să ofere celor mai sărmani copii, bătrâni și familii din județ daruri constând în pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și sanitare, dulciuri și multe zâmbete. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, cadourile vor fi achiziționate în urma donațiilor ce vor fi făcute de oamenii cu suflet bun care se vor implica activ în demersul umanitar. Caravana „Dar de Crăciun” va porni la drum începând cu data de 6 decembrie, de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, familiile vizitate în toată această perioadă fiind atent selectate de preoții parohi din Eparhia Hușilor, din satele cele mai izolate, unde nevoile de zi cu zi apasă pe umerii împovărați ai oamenilor.

„Seninătatea din ochii blânzi ai copiilor la care am ajuns, precum și zâmbetele timide de după ușă, ne dau speranța că slujind aproapelui Îi slujim lui Hristos. Am putut intra în sufletele oamenilor și ni s-au descoperit povești care pot mișca și munții. La o familie, chiar am împodobit bradul la lumina lanternei, pentru că nu aveau curent electric. Am rămas uimiți de simplitatea și modestia cu care cei mici se bucurau de o geacă, de o simplă pereche de ghete sau de o căciulă pentru zilele friguroase”, mărturisea, la finalul campaniei din 2022, părintele consilier Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

„Începând cu 6 decembrie, ne îmbarcăm într-o călătorie plină de generozitate și emoții, menită să aducă bucurie și alinare în inimile copiilor defavorizați sau aflați în situații dificile din județul nostru. În această caravană, fiecare colțișor întunecat al copilăriei primește raza caldă a solidarității noastre. Foarte multe piciorușe goale așteaptă să fie încălzite de ghetuțe noi, foarte multe suflete fragile așteaptă să le îmbrățișăm cu un cuvânt de mângâiere și speranță. Oricine poate aduce căldură în acest colț de lume al copiilor. Fiecare contribuție, fie ea mare sau mică, devine parte din povestea lor de Crăciun. Întruchipați spiritul lui Moș Crăciun și dăruiți căldură și speranță! Puteți să ne ajutați printr-o donație în unul din conturile noastre: cont în Lei: RO43RNCB0261160373430001, deschis la BCR – Filiala Huși, cont în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU; Revolut: 0757.938.531 sau revolut.me/afilantropiahusi”, este invitația lansată de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși tuturor celor cu suflet mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.