Vasluienii, invitați la o nouă ediție a Târgului meșterilor populari, 8-10 septembrie

În perioada 8-10 septembrie 2023, în Parcul Copou din municipiul reședință de județ va avea loc cea de-a XXI-a ediție a Târgului meșterilor populari. Pe lângă expozițiile cu vânzare organizate de meșteri populari renumiți din județ și întreaga țară, în fiecare zi se vor organiza ateliere pentru deprinderea meșteșugurilor populare și vor avea loc spectacole folclorice.

Eveniment intrat de mult în tradiție, ajuns iată la a XXI-a ediție, Târgul meșterilor populari din municipiul Vaslui își va deschide și în acest an porțile, în obișnuita și mirifica locație: Parcul Copou, și unde, ca de fiecare dată, vor veni cu produsele proprii meșteri populari ori producători din întreg județul și din țară. Și, tot ca de fiecare dată, vor fi organizate ateliere de lucru, în care cei mici, și nu numai, vor putea învăța din arta meșteșugurilor populare.

Atât meșterii prezenți, cât și membrii Asociației „Museum Vasluiensis” se vor implica în mai multe astfel de acțiuni, inclusiv în ceea ce privește arta țesutului la războiul de țesut. De altfel, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui are în plan ca, pe viitor, să organizeze în mod regulat șezători destinate în principal copiilor și tinerilor, ca un mod de prezervare a tradițiilor și meșteșugurilor populare, iar ediția din acest an a Târgului meșterilor populari este cel mai bun punct de plecare.

Nu vor lipsi nici spectacolele, organizate în fiecare seară în Parcul Copou.

Astfel, vineri, 8 septembrie, de la ora 18.30, pe scenă va urca Ansamblul „Floricică de la munte”, din Piatra Neamț, iar sâmbătă, 9 septembrie, de la aceeași oră, vasluienii vor putea asculta Fanfara de la Valea Mare a lui Șarambel și pe Silvia Ene. Duminică, 10 septembrie, în închiderea Târgului, de la ora 13 va evolua Grupul „Ștefan Vodă” condus de Tudor Ungureanu precum și buciumașii și cimpoierii de la Perieni.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Județean Vaslui în colaborare cu Consiliul Județean Vaslui și Primăria Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Păcat ca domn manager Onciu pur și simplu ne a izgonit ca pe niște animale de la locul amenajat pentru fotografii care era pentru toți vizitatorii, pentru a se fotografia soția dansului și alte cunoștințe de a le dumnealui. Menționez ca eram cu căruciorul bebelușului care dormea in el, și ne a spus pe un ton foarte urat sa luam căruciorul de acolo ca sa facă fotografii cunoștințele lui. La un moment dat am fost confuza si l am întrebat dacă cumva e cu plata, la cum ne-a vorbit . Ca deh, cunoștințele sale nu puteau sa aștepte cum am așteptat și noi. Păcat domn director cu o așa atitudine sigur veti ajunge mare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.