Un bărbat a testat butelia GPL cu bricheta. Rezultatul…

Un bărbat de 81 de ani din Bunești Averești a avut ideea „genială” de a testa o butelie cu GPL cu flacără deschisă. S-a ars pe față, pe gât și mâini și jumătate de locuință a luat foc.

Pompierii hușeni au fost solicitați să intervină cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță SMURD tip B2, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Averești,  comuna Bunești-Averești.  

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul a două camere și avusese loc o explozie. În urma deflagrației, proprietarul locuinței, un bărbat de 81 ani a suferit arsuri la nivelul feței, gâtului și membrelor superioare, pe aproximativ 27% din suprafața corpului. Victima a primit primul ajutor în ambulanță, ulterior fiind transferată la o unitate medicală de urgență.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, nefiind înregistrate alte victime.

Au ars o cameră, o bucătărie și un hol, alte două încăperi fiind afectate de explozie. A fost salvată jumătate din locuință.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului comunicată de pompieri a fost „lucrul cu foc deschis într-un spațiu închis, în mediu saturat de gaze inflamabile/explozive (proprietarul locuinței a încercat să testeze o butelie încărcată cu GPL folosind flacăra deschisă)”.

Ulterior, bătrânul a fost transportat cu un elicopter SMURD la spitalul de arși din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.