Olimpicii și premianții vasluieni, mult peste așteptările autorităților

70.000 lei. Este suma cu care Primăria a fost nevoită să suplimenteze anul acesta suma cu care vor fi premiați cei mai buni elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Vaslui, cei care au obținut rezultate deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare. 425 de elevi au obținut distincții, la învățătură sau sportive municipalitatea vasluiană premiind locurile I, diplomele de excelență sau de onoare obținute la Olimpiadele naționale, mențiunile ori premii speciale la concursurile naționale școlare.

La începutul anului, autorritățile locale vasluieni au alocat de la bugetul local suma de 200.000 lei pentru premierea celor mai buni sau talentați elevi. Rezultatele elevilor vasluieni au depășit însă așteptările, astfel că acum municipalitatea se vede nevoită să suplimenteze suma cu nu mai puțin de 70.000 lei.

„Pentru creșterea performanțe;pr școlare și profesionale trebuie să investim în oameni. (…) Trebuie să apreciem performanța școlară a acestor elevi deosebiți și trebuie să găsim o modalitate de evaluare a activității școlare a acelora care s-au poziționat într-o elită a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. Acești elevi deosebiți sunt adevărații ambasadori ai municipiului Vaslui, prin rezultatele pe care le-au obținut la Olimpiadele și concursurile Școlare, etapa națională, în anul 2022 – 2023. Aceste rezultate, dacă sunt premiate, constituie o puternică motivație pentru cei în cauză, de a continua în același mod activitatea școlară, iar pentru ceilalți, colegi sau apropiați, constituie exemple stimulative”, a explicat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, propunerea de acordare, și în acest an, de premii, elevilor din unitățile de înnvățământ preuniversitar din municipiul Vaslui, care au obținut rezultate deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare în anul școlar 2022 – 202.

Dacă vor aproba propunerea executivului, consilierii locali vor fi de acord cu un cuantum al premiilor acordate pentru rezultatele deosebite obținute la faza finală a olimpiadelor de 3.500 lei – pentru locul I, 2.500 lei – locul II, 2.000 lei – locul III, 1.500 lei – mențiune, 1.400 lei – mențiune de aur, 1.300 lei, mențiune de bronz, 1.200 lei – mențiune specială, și câte 1.000 lei elevilor care au obținut premii speciale sau diplome de excelență ori de onoare. Elevii care au câștigăt premii la etapele naționale ale concursurilor școlare, vor fi premiați cu câte 400 lei, pentru locul I, 350 lei – locul II, 250 lei – locul III, 200 lei – mențiune, și câte 150 lei pentru medalii de bronz, mențiuni speciale ori premii speciale.

Potrivit situației centralizate transmise transmise de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, 81 de elevi care învață la școlile și liceele din municipiul Vaslui au obținut premii la olimpiadele naționale, și 344 de elevi au obținut diverse distincții la concursurile școlare naționale, în anul școlar 2022 – 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.