Cercul de Karting din Bârlad, prestație bună la „Cupa Maramureșului”

Cei patru piloți din cadrul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad care, în urmă cu câteva zile, au participat la „Cupa Maramureșului”, cea de-a patra etapă a Concursului Național de Karting Școlar „Micul Pilot”, au făcut o cursă excelentă. Nu au urcat pe podium, dar s-au situat printre cei mai buni din țară.

În week-end (23-24 septembrie), piloții din cadrul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad au participat la o nouă competiție de profil din acest an. Este vorba despre Concursul Național de Karting Școlar „Micul Pilot”, etapa a patra – „Cupa Maramureșului”, ce s-a desfășurat pe pista „Speed Park” din Bacău și a avut șapte clase de concurs, toate de viteză pe circuit. Competiția a fost organizată de Palatul Copiilor Bacău și a fost inclusă în calendarul activităților naționale extrașcolare pe anul 2023 al Ministerului Educației.

Din păcate, de această dată, niciunul dintre cei patru piloți ce au format echipajul bârlădean nu a urcat pe podium. Însă, toți s-au aflat foarte aproape de cucerirea unei medalii, fiind răsplătiți cu mențiune. Astfel, Ioan Vladimir (6 ani, categoria Promo BB) a ocupat locul nouă, în timp ce Petru-Cristian Vătafu (7 ani, categoria Bambini) și David-Mihai Puflea (9 ani, categoria Pufo) au ieșit pe locul opt. Nu în ultimul rând, Matei-Dinu Maftei (7 ani, categoria Bambini) a terminat concursul pe locul șase.

„Piloții noștri au participat la trei clase de concurs, respectiv Promo BB 50cc, Bambini 50cc și Pufo 60cc. Concursul a fost unul foarte puternic, cu piloți experimentaţi și cu bugete mult peste posibilitățile noastre. Locurile obținute de piloții noştri sunt foarte bune, în condițiile în care ei sunt debutanţi la a doua ieşire pe o pistă de karting (adevărată), cu antrenamente pe o pistă foarte mică, improvizată la Centrul de Afaceri «Tutova» Bârlad, singurul loc unde merge măcar pentru iniţiere”, ne-a declarat profesorul Marius Gîmbuță, coordonatorul Cercului de Karting și directorul Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad.

Acesta a precizat că, la „Cupa Maramureșului”, au participat 86 de piloți de la Palatul Copiilor Reşiţa, Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Baia Mare, Palatul Copiilor Iași, Palatul Copiilor Piatra Neamț, Palatul Copiilor Bacău, Palatul Copiilor Suceava, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Craiova, Clubul Copiilor Carei, Clubul Copiilor Lugoj, Clubul Copiilor Târgu Mureș, Clubul Copiilor Măcin și Clubul Copiilor Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.