Carte de identitate falsă, cumpărată cu 7.000 de lei moldovenești, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte de identitate românească falsă asupra unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova. Acesta i-ar fi conferit moldoveanului drepturile unui european, putând găsi mai ușor un loc de muncă și chiar să se angajeze cu forme legale.

Pe 05 septembrie, în jurul orei 18.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un cetățean al Republicii Moldova, de 49 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, asupra bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, transmite Poliția de Frontieră.  

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui concetățean, ale cărui date nu și le amintește, contra sumei de 7.000 de lei moldovenești.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.