1.324 de copii ajutați cu ghiozdane și rechizite prin programul eparhial al Asociației „Filantropia Ortodoxă”

Aflat la a VI-a ediție programului eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor a ajutat și anul acesta 1.324 de copii, proveniți din medii defavorizate, să meargă la școală cu ghiozdane și rechizite noi.

Copiii din comunități izolate, dar și cei din Centrele de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor și mai multe comunități din Basarabia au fost ajutați, și anul acesta, prin programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, ajuns la cea de-a VI-a ediție. Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” au ajuns la 1.324 de copii, proveniți din medii defavorizate, care au început astfel școala având ghiozdane și rechizite noi.

„Cu sprijinul Părintelui Episcop Ignatie, am reușit să finalizăm a VI-a ediție a acestui program, prin care încercăm să acoperim, cel puțin parțial, o nevoie stringentă resimțită de mulți copii proveniți din familii fără posibilități materiale. Faptul de a începe școala cu ghiozdane și rechizite noi, asemeni colegilor lor, reprezintă un imbold pentru a vedea în școală, în educație, o șansă reală pentru viitorul lor. Ne străduim să le fim alături și prin celelalte programe anuale, pe care le derulăm la nivelul Asociației noastre, motivându-i să valorizeze școala și să nu se dea bătuți atunci când mai apar lipsuri și greutăți. Educația este prioritară. Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în efortul nostru și au făcut posibil să ajungem la toți acești copii”, a spus părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

În eforturile sale, Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor a fost sprijinită de prietenii Asociației, din Timișoara (200 ghiozdane), precum și Parohia Ortodoxa Română „Sf. Apostol Andrei”, Würzburg, Germania (200 ghiozdane, Pr. Ghelasie Păcurar), Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Veronica” Coventry, Marea Britanie (Pr. Cornel Grecu); Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Macarie cel Mare” Leeds, Marea Britanie (Pr. Ciprian Nedelcu); Iab Structur SRL Timisoara; Vasea SRL Huși; S. Agricolă „Arieșul” Lunca Mureș – Alba; Gaz Est Vaslui; Consiliul Județean Vaslui (225 ghiozdane, proiect în cadrul Programului județean pentru finanțare nerambursabilă a activităților nonprofit de interes local, domeniul social) precum și numeroși credincioși din țară și parohii și mănăstiri din cuprinsul Episcopiei Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.