Campanie de colectare selectivă a gunoiului, la Negrești

Primăria Negrești vrea să-i obișnuiască pe locuitori cu depozitarea selectivă a gunoiului. În acest sens, pentru două săptămâni, în satele componente ale orașului Negrești, vor fi amplasate containere pentru sticle și cinci puncte pentru carton și hârtie și șase pentru plastic.   

Primăria Negrești a demarat o campanie prin care urmărește să-i obișnuiască pe locuitorii orașului cu depozitarea selectivă a gunoiului menajer. În cadrul acesteia, au fost amplasate containere destinate colectării sticlelor, pentru două săptămâni în satele componente: patru în Valea Mare și trei în Cioatele.

„Vă rugăm să utilizați aceste containere exclusiv pentru depozitarea sticlelor și borcanelor de diferite culori. Nu depozitați în acestea alte tipuri de obiecte, precum geamuri, oglinzi, becuri, porțelan, veselă sau pahare. Colaborarea dumneavoastră este esențială pentru ca această campanie să fie un succes. Prin participarea activă la această inițiativă, veți contribui la diminuarea cantității de deșeuri care sunt depozitate la groapa de gunoi și creșterea gradului de colectare selectiva la nivelul orașului Negresti”, au transmis cei de la Primărie.

În plus, colectarea selectivă a fost încurajată și prin amenajarea a cinci puncte de colectare a deșeurilor din carton/hârtie în zona blocurilor; adăugarea zilei de sâmbătă în calendarul de ridicare a deșeurilor, pentru colectarea deșeurilor reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă), locuitorii find rugați să scoată la poartă saci menajeri în care să se afle, pe categorii, doar deșeurile reciclabile: carton/hârtie, plastic/metal și sticlă; amenajarea a șase puncte pentru colectarea selectivă a deșeurilor de plastic.

„Vă încurajăm să manifestați responsabilitate și să sprijiniți eforturile noastre prin depozitarea gunoiului doar în punctele de colectare amenajate și echipate cu containere pentru colectarea selectivă”, spune Primăria în același mesaj adresat negreștenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.