Concurenți din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Cipru și Malta la Festivalul „Prietenia” 2023

În perioda 7-11 iunie 2023 Palatul Copiilor Vaslui a organizat unul din cele mai longevive si de amploare festivaluri din tara, Festivalul Concurs International de Gimnastica si Dans „Prietenia”, ajuns la editia a XXXIX-a, inclus in Calendarul Activitatilor Educative Nationale.

„Directorul festivalului, doamna profesor Alis Vîrlănuță, a fost profund onorata de prezenta la deschiderea evenimentului a domnului primar, ing. Vasile Pavăl, a doamnei inspector școlar general profesor Ana Cristiana Botan si a domnului administrator public al judetului profesor Valeriu Caragață.  Alaturi de cei doi sefi de institutii au fost viceprimar Lucian Braniste si inspectorii scolari Luminita Vîrlan si Zoica Popescu. Palatul Copiilor Vaslui multumeste pentru merite deosebite in organizarea evenimentului Inspectoratului Scolar si Primariei municipiului Vaslui”, transmite Palatul Copiilor din municipiul Vaslui.

La Festival au participat concurenti din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Cipru și Malta.

Din România, alaturi de concurentii din Vaslui, au participat echipaje de la palatele si cluburile elevilor din Bucuresti, Iasi, Sighișoara, Bacau, Ploiesti, Suceava, Brăila, Miercurea Ciuc – Filiala Bălan, Harghita, Buftea, Craiova, Dorohoi, Galati, Adjud, Vrancea, Onesti, Roman, Botosani, Focsani, Odobești, Rm. Sarat, Tecuci, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” – Bucuresti, etc.

„Si in acest an, echipele au prezentat momente de dans la un nivel ridicat demonstrand inca o data valoarea acestui festival.

Toate acestea nu ar fi fost posibile daca, acum 39 de ani, doamna profesor Anusca Dogla Elena nu ar fi initiat acest proiect, pe care l-a dezvoltat an de an si pe care, dupa spusele dumneaei, „l-a lasat pe maini bune”, domnei profesor Alis Vîrlănuța, director festival si doamnei profesor Carmen Săvescu, coordonator festival”, a spus directoarea Palatului Copiilor Vaslui, profesoara Mihaela Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.