„Codreniștii” au propriul defibrilator, chiar la ei în liceu

Veste bună pentru bârlădenii care ar putea suferi un stop cardio-respirator în timp ce se află pe stradă, în apropierea Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”! Până la venirea unei ambulanțe și, implicit, a echipajului medical ce le-ar aplica manevrele de resuscitare și i-ar transporta la spital, aceștia vor putea fi salvați de elevii și profesorii liceului. Adică de cei care au urmat deja cursurile de acordare a primului ajutor. Și asta întrucât de ieri, în incinta unității a fost instalat defibrilatorul extern automat cu acces public, cumpărat în urma unei acțiuni caritabile la care s-au implicat direct „codreniștii”. Anunțul a fost făcut joi, 8 iunie, de reprezentanții Asociației „RestartEdu” Bârlad, prin intermediul unei postări pe contul oficial de socializare.

„Astăzi (ieri, n.r.) a fost instalat defibrilatorul automat extern (AED) în incinta Colegiului Național «Gheorghe Roșca Codreanu» Bârlad. Pe 28 mai 2023, elevii liceului au jucat în piesa caritabilă «Gaiţele», la Teatrul «Victor Ion Popa» din Bârlad, un spectacol foarte apreciat. Bârlădenii au fost alături de ei și, împreună, am făcut o acțiune frumoasă, o faptă care, pe lângă utilitatea publică, va rămâne în sufletele noastre! Asociația «RestartEdu» este onorată de faptul că a fost gazda evenimentului! Mulțumiri speciale Medimpact, partenerul nostru de încredere de peste doi ani! Cel ce salvează o viaţă salvează lumea întreagă!”, au scris reprezentanții Asociației „RestartEdu”.

În ceea ce privește banii cu care a fost cumpărat echipamentul medical, trebuie spus că au fost strânși din donațiile și sponsorizările primite, precum și din vânzarea biletelor la spectacolul caritabil „Gaițele”, de Alexandru Kirițescu, pus în scenă de câțiva „codreniști”. Este vorba despre liceenii: Karina Bucuci, Daria Răducanu, Diana Costan, Annais Agachi, Robert Petcu, Mălina Scânteie, Andrei Țicău, Nuria Darie, Lucian Iorga, Rebeca Colimiș, Teodora Pechianu și Alina Gherghescu. Piesa a fost regizată de actrița Petronela Ene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.