Primăria Vaslui anunță a VII-a ediție a Serbării Florilor

Expoziții de flori cu vânzare, concurs de pian, spectacol folcloric. Se află printre ofertele de activități culturale, artistice și de socializare pe care Primăria municipiului Vaslui le propune vasluienilor pentru sfârșitul acestei săptămâni.  

„Nici bine nu s-a încheiat un weekend plin de muzică și emoție, că ne îndreptăm energic spre un altul, în care vom aduce vasluienilor și culoare, și parfum”, anunță Primăria municipiului Vaslui la început de săptămână.

Anunțul municipalității se referă la acest sfârșit de săptămână, zilele de 19-21 mai, când Primăria municipiului Vaslui va  organiza în Centrul Civic cea de-a VII-a ediție a evenimentului Serbarea Florilor, la care participă 39 de producători și 7 instituții publice din țară (Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, primăriile din Iași, Ploiești, Bârlad și Huși, Direcția Silvică Vaslui, Goscom Vaslui).

Vineri, 19 mai, de la ora 10.00, producătorii de materiale dendrofloricole vor oferi spre vânzare vasluienilor bulbi, flori în ghivece și o varietate generoasă de plante, iar instituții publice vor expune în foaierul Casei de Cultură afișând modalități inedite de aranjare a florilor.

În aceeași zi, de la ora 10.00 la Centrul Cultural „Alexandra Nechita” va avea loc Conferința tinerilor, eveniment marcant la care, în urma dezbaterilor, se va emite rezoluția tinerilor reprezentați în Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret (CCPT) pentru realizarea Strategiei pentru tineret a municipiului Vaslui.

Sâmbătă, între orele 10.00 – 20.00, Centrul civic va atrage vizitatori prin culoarea și parfumul Serbării florilor, iar de la ora 09.00 Centrul Cultural Alexandra Nechita va reverbera de acordurile muzicale din Concursul județean de interpretare pianistică PIANO FORTE, ediția I. Alături de Primăria și Consiliul Local Vaslui, între organizatori se numără și Asociația Duo Art Parfeni&Trufia și Școala Gimnazială Vasile Alecsandri Vaslui.

„Duminică, Serbarea florilor din Centrul Civic se va încheia la orele 13.00, însă vasluienii sunt așteptați în Parcul Copou unde, începând cu ora 17.00 Rapsodia Vasluiului va susține spectacolul folcloric Flori de mai și voie bună, dedicat sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena. Iată, așadar, o ofertă generoasă de activități culturale, artistice și de socializare pe care Primăria municipiului Vaslui o aduce în atenția locuitorilor orașului nostru”, transmite municipalitatea vasluiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.