Polițiștii de frontieră au scos din nămeți patru mașini cu nouă pasageri

„Urmare a viscolului puternic din noaptea de la sfârșitul săptămânii, care a înzăpezit comunicația Huși-Murgeni, făcând-o practicabilă cu dificultate pe porțiunea de drum Bumbăta-Berezeni, nu mai puțin de patru autoturisme au derapat în șanțul din proximitatea comunicației și au rămas înzăpezite”, au transmis polițiștii de frontieră care își desfășoară activitatea pe sectorul de frontieră Berezeni.

Într-un comunicat de presă, Poliția de Frontieră relatează cum două echipaje de polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au observat, în zona Șipot Bumbăta, comuna Vetrișoaia, trei autoturisme care derapaseră în șanțul din apropierea comunicației și care rămăseseră înzăpezite.

„Colegii noștri s-au asigurat că cei opt pasageri ai autoturismelor sunt în afara oricărui pericol, după care au procedat la repunerea pe carosabil a mijloacelor de transport. După eforuri considerabile, două dintre autoturisme au fost repuse pe carosabil, pentru al treilea fiind solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. Primarul comunei a acționat prompt, trimițând la fața locului două utilaje de deszăpezire. Prin eforturi conjugate, în aproximativ o oră, s-a reușit scoaterea din zăpadă a celui de-al treilea autoturism, precum și a unui utilaj de deszăpezire rămas blocat”, spun polițiștii de frontieră.

În acceași noapte, un alt echipaj a fost informat că un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova a derapat în șanțul de lângă drumul care leagă localitățile Berezeni și Vetrișoaia. „Colegii noștri s-au deplasat la fața locului, au identificat autoturismul, în care se afla doar șoferul și au încercat să intervină prin forțe proprii. Eforturile au fost insuficente în fața vitregiei vremii, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. La fața locului a ajuns un tractor, iar după jumătate de oră de eforturi, persoana și autoturismul și-au putut relua călătoria”, au mai spus polițiștii de frontieră vasluieni care recomandă șoferilor să evite deplasările în zonele afectate de vremea nefavorabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.